Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nový hit gumičkovanie rozvíja zručnosti detí

Gumičkovanie rozvíja zručnosť detí Zobraziť galériu (4)
Gumičkovanie rozvíja zručnosť detí (Zdroj: PR článok)

GUMIČKOVANIE – nový trend, o ktorom ste už určite počuli a možno mu už aj podľahli. Nie je na tom nič zlé. Sme na tom rovnako. :)

Gumičkovanie je veľmi chytľavé ako pre deti, tak aj pre dospelých. Môžete použiť jedno alebo viac krosienok, prípadne si na výrobu nekonečných variácií náramkov, ozdôb, prsteňov a ďalších produktov vystačíte s mini-krosienkami, či háčikom. Odporúčame kúpiť si sadu, ktorá obsahuje širokú farebnú škálu gumičiek a tiež všetky spomínané pomôcky. Takou je napríklad Sada gumičiek loom bands, ktorá obsahuje až 600 gumičiek, 1 krosienka, 1 mini-krosienka, háčik a S klipy na ukončovanie.

Gumičky loom bands sú však viac ako len módny výstrelok. So správnym prístupom môžeme pomocou nich v deťoch rozvíjať určité zručnosti a vlastnosti ako napríklad schopnosť sústrediť sa na zadanú úlohu, tvoriť niečo podľa jednotlivých krokov návodu, samozrejme kreativita, fantázia a ďalšie.

Popíšme si pár vlastností, ktoré možno farebnými gumičkami loom bands rozvíjať:

Vytrvalosť

Dieťa v predškolskom veku môže mať ešte trocha problém vyrobiť napríklad náramok a bude potrebovať viac trénovať a skúšať. Ale to je práve zmysel. Deti sú z gumičkovania nadšené a uvidíte, ako bude znova a znova skúšať, až sa mu to podarí. A práve to je vlastnosť, ktorá sa mu zíde neskôr pri učení sa písať, hrať na hudobný nástroj alebo iné aktivity.

Trpezlivosť

Táto vlastnosť ide ruka v ruke s vytrvalosťou. Je rovnako dôležitá v období, keď dieťa začína školskú dochádzku alebo je v prvých ročníkoch. Pri učení sa deťom málokedy podaria úlohy správne na prvý krát. Preto potrebujú veľkú dávku trpezlivosti skúšať to znova a znova. Rovnako ako pri pletení gumičiek. Začínajú od jednoduchých náramkov až po komplikované púzdra a podobne.

Jemná motorika

Pospájať všetky tie maličké gumené gumičky, či už s použitím krosienok alebo háčika, si vyžaduje skutočne dobré ovládanie jemnej motoriky. To je aj jednou z príčin, prečo je gumičkovanie najobľúbenejšie medzi školákmi, ktorí dokážu veľmi dobre ovládať svoje prsty pri takejto precíznej a jemnej práci.

Vizualizácia

Ako to bude vyzerať podľa tohto vzoru? A aký to bude mať tvar, keď to prevrátim alebo otočím? Prácou s gumičkami loom bands si deti rozvíjajú práve túto schopnosť počas výroby náramkov a iných ozdôb, pretože môžu skúšať rôzne variácie. Práve to sa mi môže zísť napríklad pri matematike.

Kreativita

Toto je jedna z hlavných vlastností, ktorú si dieťa prácou s gumičkami loom bands rozvíja. Výberom rôznych farebných kombinácií alebo výrobou náramkov pre konkrétnych ľudí v určitých farbách samo určuje ako to má vyzerať a ako ono vníma obdarovaného. Na trhu sú k dispozícii tiež dvojfarebné gumičky, ktoré kreativitu a pestrosť výrobkov posunú ešte ďalej.

Tímová práca

Mnohé deti radi vyrábajú náramky spolu. Je to tiež skvelý tip na detskú párty. Je to tiež spôsob ako sa deti socializujú, odovzdávajú si skúsenosti, vymieňajú názory a vzájomne si pomáhajú. Výrobou rôznorodých ozdôb si deti budujú sociálne návyky, učia sa ako spolupracovať a navzájom si pomáhať.

Na Slovensku vychádza práve v týchto dňoch úplne prvá kniha Gumičkovanie, v ktorej nájdete až 25 fantastických návodov na rôzne ozdoby. Nájdete ju v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu