Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pohoda zažalovala majiteľa padnutého stanu

Spadnutý stan
Spadnutý stan

TRENČÍN - Organizátori najväčšieho slovenského letného festivalu Pohoda podali na trenčianskom okresnom súde žalobu na nemeckú firmu Bossert Zelte, ktorá na júlovom podujatí postavila veľkokapacitný stan.

Ten však pre silný vietor spadol; pri nešťastí jeden človek zomrel a ďalší sa vážne zranili. Informácie Nového času dnes potvrdil hovorca festivalu Mário Gešvantner.

"Podali sme žalobu o náhradu škody. Vyhoveli sme tak požiadavke súdu," poznamenal Gešvantner. Usporiadatelia festivalu po nešťastí na trenčianskom letisku totiž požiadali súd o zabezpečenie dôkazu. Chceli zaistiť celý stan, aby ho ešte mohli preskúmať znalci. Súd organizátorom vyhovel pod podmienkou, že podajú návrh na začatie konania o náhradu škody.

Spadnutý stan preskúmali na letisku odborníci z Ústavu súdneho inžinierstva, ktorí podľa denníka našli nedostatky. Údajne bol zložený z viacerých aj starších častí a oceľové lano, ktoré držalo jeden z ôsmich hlavných stĺpov, prasklo zrejme pred pádom. Aréna sa navyše podľa Nového času nestavala podľa platného projektu. Podľa Gešvantnera experti ešte odobrali vzorky, ktoré podrobia ďalšiemu skúmaniu. S prácou by vraj mohli byť hotoví do dvoch až troch mesiacov.

Hovorca Pohody upozornil, že kontakt so zástupcami nemeckej firmy sa darí nadviazať len s ťažkosťami. Podľa neho predstavitelia spoločnosti komunikujú "veľmi skromne" prostredníctvom e-mailov.

Festival Pohoda sa začal 16. júla a mal skončiť v noci z 18. na 19 júla. V sobotu 18. júla však vietor zvalil stan prikrývajúci jednu z tanečných scén a organizátori podujatie predčasne ukončili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu