Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slovenskom otriasol šokujúci prípad mŕtveho novorodenca: Nové detaily!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj, Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Minulý týždeň otriasol prípad, že na Záhorí objavili mŕtveho novorodenca. Polícia po potvrdení nálezu ihneď miesto činu zabezpečila a zadokumentovala stopy. Bratislavskí kriminalisti začali trestné stíhanie vo veci zločinu vraždy. Podľa najnovších informácií však matka za smrť dieťaťa nemôže.

Nové zistenia v prípade nálezu mŕtveho novorodenca priniesli tvnoviny.sk. Volať na tiesňovú linku mala matka rodičky, ktorá oznámila, že jej dcéra pred pár hodinami porodila doma do toalety a dieťa je mŕtve. „Záchranári ju s popôrodnými komplikáciami transportovali do nemocnice v Bratislave. U novorodenca žiaľ lekár musel konštatovať exitus,“ informovala vtedy hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová. 

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Podľa jej matky bola rodička v deviatom mesiaci tehotenstva a v čase pôrodu mal byť doma len otec rodičky.  Podľa informácií TV Markíza išlo o dievčatko a bratislavskí kriminalisti jeho smrť vyšetrujú ako vraždu novonarodeného dieťaťa matkou. Predbežné výsledky však mali ukázať, že 20-ročná rodička za skon bábätka nemôže.

„Doterajšie výsledky vyšetrovania nasvedčujú tomu, že k úmrtiu dieťaťa došlo bez zavinenia matky. Pre potvrdenie týchto záverov však bude potrebné vykonať okrem iného rozsiahle a podrobné znalecké dokazovanie. Jeho dĺžka bude závisieť od zaťaženosti znalcov a odhadom pôjde rádovo o niekoľko mesiacov,“ dodala hovorkyňa Krajskej prokuratúry Bratislava Gabriela Kováčová. Mladú ženu už podľa informácií televízie vypočuli a doposiaľ nikoho neobvinili.

archívne video

Zásah voči vodičovi v Žiline (Zdroj: Facebook/Žilina - Staré Mesto, Hliny I-IV, L.S.)

Viac o téme: Novorodenec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu