Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Boj o prezidentské kreslo sa vyostruje! Bývalý poslanec sa pustil do Matoviča: Je len podržchrbát Korčoka!

Igor Matovič a Ivan Korčok Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič a Ivan Korčok (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Celé Slovensko prekvapila kandidatúra Igora Matoviča na post prezidenta. Hoci sám tvrdí, že zvolený určite nebude, chce aspoň zamiešať karty. Jeho bývalý poslanec György Gyimesi má na Matovičovu kandidatúru jasný názor. Nazval ho len podržchrbátom Ivana Korčoka a jediným uveriteľným kandidátom je podľa neho Peter Pellegrini.

Skutočný dôvod Matovičovho rozhodnutia je však úplne iný a podľa bývalého poslanca Gyimesi Györgyho ešte zarážajúcejší. „Hovorí sa, že za všetkým hľadaj ženu. Za Ivanom Korčokom nájdeme Igora Matoviča. Prezidentom byť nechce, ale chrbát podrží rád aj v druhom kole prezidentských volieb. Ivan Korčok bol celú svoju kariéru zvyknutý, že mu niekto drží chrbát a nie je tomu inak ani v nadchádzajúcich prezidentských voľbách,” poznamenal v statuse na sociálnej sieti bývalý Matovičov poslanec.

Boj o prezidentské kreslo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Ivan Korčok totiž podľa neho potreboval človeka, ktorý by mu v kandidatúre pomohol tak, ako to bolo doteraz. „Takzvaný „demokratický“ kandidát bol zvyknutý, že mu držia chrbát v každej pozícií v ktorej bol. Od druhého veľvyslanca v nemeckom Bonne, cez veľvyslanca v Nemecku, Spojených štátoch až po kandidatúru na hlavu štátu. Vždy potreboval krytie a názorovú flexibilitu. Tentokrát okrem liberálov, progresívcov, potrebuje Ivan Korčok aj krytie zo strany bývalého premiéra Matoviča,” skonštatoval Gyimesi.

archívne video

ROZHOVOR Hrozí kríza koalície? Pellegrini dvíha prst: Neodporúčam šponovať strunu, aby nepraskla (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Obáva sa preto, že toto rozhodnutie bývalého premiéra  bude len zárukou množstva škandálov v predvolebných diskusiách. „Igor Matovič drží chrbát verejne vo svetle reflektorov. Povedal, že chce klásť nepríjemné otázky. To v praxi znamená iba jedno, spraviť z prezidentskej kampane Augiášov chliev, v ktorom sa bude hádzať bahno a podpásovo útočiť na všetkých kandidátov. No Korčokovi, podľa jeho slov, chrbát rád podrží. Zažijeme tak déjà vu v podobe nepríjemného vystupovania, podpásoviek a spontánne vymyslených príbehov, ktoré majú za cieľ ničiť a degradovať všetky relevantné argumenty a vízie kandidátov,“ tvrdí Gyimesi.

V tejto kampani bude podľa jeho slov Peter Pellegrini pôsobiť ako štátnik európskeho formátu. Bude jediným relevantným kandidátom, ktorý chce skutočne udržať mier v spoločnosti a nebude sa zapájať do predvolebných ”šarvátok”. „V pozícií zjednotiteľa a zástupcu všetkých občanov je Pellegrini uveriteľný,” dodal v závere.

Viac o téme: Poslanec Igor MatovičPeter PellegriniIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu