Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Peter Pellegrini odmieta prejavy spochybňujúce členstvo Slovenska v EÚ

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) odmieta prejavy spochybňujúce členstvo SR v Európskej únii. V súvislosti s budúcoročným výročím vstupu Slovenska do Únie chce občanom vysvetľovať benefity plynúce z členstva v nej. Uviedol to po stretnutí s vedúcim zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Vladimírom Šuchom, kde deklaroval záujem Slovenska rozvíjať dobré a vzájomne výhodné vzťahy s Európskou komisiou.

"Odmietam akékoľvek prejavy, ktoré by spochybnili naše členstvo v EÚ, tobôž, keď si budúci rok budeme pripomínať už 20. výročie nášho vstupu," zdôraznil Pellegrini. Skonštatoval, že 85 percent verejných financií sa realizuje práve prostredníctvom európskych štrukturálnych fondov a Plánu obnovy. "Slovensko je malá otvorená ekonomika, ktorá profituje od svojho vzniku výrazne z toho, že patrí do jednotného spoločného európskeho trhu," dodal.

 

Dnes som v historickej budove Národnej rady Slovenskej republiky prijal veľvyslanca Českej republiky, vedúceho...

Posted by Peter Pellegrini on Wednesday, November 8, 2023

Vedúcemu zastúpenia mal vyjadriť jasný postoj, že zahraničná politika krajiny sa meniť nebude, že SR chce byť naďalej aktívnym suverénnym členom Únie a hovoriť o jej ďalšom vývoji a rozširovaní.

Viac o téme: SlovenskoPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu