Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Gastronómia v oblakoch: FOTO Vymeňte piknikový kôš za ten v balóne, tento zážitok nemá obdobu!

Zobraziť galériu (11)
(Zdroj: Marek Hajkovský)

TATRANSKÁ LOMNICA - Dobrodružstvo s neopísateľným pocitom slobody, zábavy, vzrušenia, radosti, no zároveň aj strachu, ktorý pominie po pár sekundách. Tak možno v skratke opísať let balónom uprostred tatranských hôr. Ak budete odhodlaní vstúpiť na palubu, už z nej nebudete chcieť nikdy vyjsť.

Jedinečný koncept, aký tu ešte nebol. To ponúka „Prvá dáma Tatier“, ako sa prezýva hotel, vďaka ktorému zažijete na vlastnej koži niečo, o čom ste kedysi mohli len snívať. Aj keď zo začiatku budete mať pravdepodobne stiahnutý žalúdok, nakoniec vyhrá adrenalín v krvi! Napokon, do obrovského balónového koša je lepšie nastúpiť s prázdnym bruchom. Akonáhle stúpne do niekoľkých kilometrov nad zemou, začnú sa podávať kulinárske špeciality od šéfkuchára, čím sa odštartuje nevšedný zážitok vo vzdušnom priestore.

Príprava gastro balóna.
Zobraziť galériu (11)
Príprava gastro balóna.  (Zdroj: Janka)

Reštaurácia vo vzduchu

Vstup do balóna síce sprevádzajú trasúce sa nohy, obavy a rôzne scenáre, ktoré sa vám vynárajú v hlave, no všetky pocity zmiznú po zistení, že „tam hore“ ide s vami skúsený pilot. Ten má na starosti balón, ktorý ovláda a vďaka ktorému sa vôbec udeje celý tento zážitok.

Jedna z gastronomických špecialít naservírovaná od kuchára Tomáša Ševčíka.
Zobraziť galériu (11)
Jedna z gastronomických špecialít naservírovaná od kuchára Tomáša Ševčíka.  (Zdroj: Janka)

Okrem neho je na palube Executive Chef Tomáš Ševčík a jeho asistentka. Ide totiž o jediný certifikovaný gastro balón na Slovensku, v ktorom si počas vychutnávania dychberúcich výhľadov môžete uspokojiť i svoje chuťové poháriky. Vo výške niekoľkých kilometrov nad zemou sa postaral o prípravu jednotlivých chodov, ktoré chutili fantasticky. Napríklad tatarák z jahôd, bazalky a kampotského červeného korenia bol dokonalou čerešničkou na torte.

O panoramatické dychvyrážajúce výhľady nebola núdza.
Zobraziť galériu (11)
O panoramatické dychvyrážajúce výhľady nebola núdza.  (Zdroj: Janka)

Sledovať majestátne scenérie hôr a popri tom si vychutnávať kulinárske špeciality naservírované na tanieri znie na prvý pohľad ako nejaké sci-fi. Ide pritom o realitu, ktorú si možno vyskúšať na vlastnej koži nielen v jarnom či letnom období. Kuulinársky let sa dá absolvovať od apríla do novembra.

„Letieť v balóne Kuulinair je ako stáť na balkóne nad Tatrami, ten pocit je veľmi upokojujúci. Tá autenticita sa nedá s ničím porovnať, ide o fantastický  zážitok s pridanou hodnotou preskúmania celých Tatier,“ vysvetľuje Alfonz Liška, pilot teplovzdušného balóna Kuulinair.

Umenie na každom kroku

Stačí prejsť pár metrov od vlakovej stanice a v samotnom centre Tatranskej Lomnice si všimnete Hotel Lomnica, ktorý nemožno porovnávať s ostatnými ubytovaniami! Okrem toho, že je odlišný tým, že ponúka zážitkový let balónom, uchvátia vás zaujímavé a zároveň luxusné priestory hotela. Je možnosť ubytovať sa v historickej časti alebo v modernej. Ak si zvolíte druhú možnosť, budete mať pocit, ako keby ste spali priamo v galérii. Hotel je známy tým, že kamkoľvek sa v ňom pohnete, budete mať umenie na každom kroku, nielen v galerijných sálach.

V hoteli bola galéria na každom jednom kroku, kam ste sa pohli.
Zobraziť galériu (11)
V hoteli bola galéria na každom jednom kroku, kam ste sa pohli.  (Zdroj: Janka)

Kultúrna pamiatka s pekárňou a cukrárňou

Ak chcete zažiť niečo iné s nohami pevne na zemi, stačí prejsť pár metrov a ocitnete sa v Kuszmannovom bazáre, zrekonštruovanej historickej pamiatke. Vôňa čerstvého pečiva priláka nejedného turistu, ktorý sa mihne v blízkosti priestorov budovy. Štýlová pekáreň ponúka chutné kváskové výrobky priamo z pece. Mlsný jazýček si zase príde na svoje lahodnými tortami, zákuskami či makrónkami. Aby toho nebolo málo, ďalším lákadlom sú luxusné apartmány, ktoré čakajú na svojich budúcich majiteľov. 

V Kuszmannovom bazáre si môžete sadnúť vedľa Františka Jozefa.
Zobraziť galériu (11)
V Kuszmannovom bazáre si môžete sadnúť vedľa Františka Jozefa.  (Zdroj: Janka)

Personál pekárne a cukrárne v Kuszmannovom bazári.
Zobraziť galériu (11)
Personál pekárne a cukrárne v Kuszmannovom bazári.  (Zdroj: red)

Viac o téme: GastronómiaLet balónomVysoké TatryTatranská Lomnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu