Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

MIMORIADNY ONLINE Voľby sa skončili! Spočítaných je už viac ako 90% hlasov: Smer je jasným víťazom, PS predbehlo Hlas

Parlamentné voľby sa pomaly blížia ku koncu. Zobraziť galériu (30)
Parlamentné voľby sa pomaly blížia ku koncu. (Zdroj: TASR/Ján Krošlák, Facebook/Robert Fico, Topky/Ján Zemiar, Maarty)

BRATISLAVA - Blíži sa nám veľké finále. Slovensko sa počas soboty uzavrelo do volebnej bubliny, ktorá rozhodne o tom, ako bude ďalej krajina smerovať. Jej osud je totiž v rukách miliónov voličov, ktorí sa dnes rozhodli pristúpiť k volebným urnám a preukázať tak svoje občianske právo. Výsledky sú tu už každú chvíľu, a tak si ich nenechajte ujsť. O každom detaile vás podrobne informujeme. Už to totiž potrvá len pár minút, a dozvieme sa, kto bude nový premiér, či kto si veľmi pravdepodobne usadne do ministerských kresiel. Spočítaných je už viac ako 30% hlasov.

Atmosféra po vyhlasení výsledkov exit pollu v centrále Progresívneho Slovenska

Atmosféra po vyhlasení výsledkov exit pollu v centrále Progresívneho Slovenska (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)



Sledujte volebné výsledky spolu s nami >> VÝSLEDKY


ONLINE

17:27 Maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó vyjadril v nedeľu v súvislosti s parlamentnými voľbami na Slovensku radosť z toho, že "ľudia v nespochybniteľne demokratických voľbách rozhodli jasne". Šéf maďarskej diplomacie na Facebooku napísal, že výsledky volieb otvárajú šancu na to, aby na Slovensku opäť vznikla stabilná vláda a aby sa ďalej rozvíjali slovensko-maďarské vzťahy, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

17:11 Predseda vlády Ľudovít Ódor rešpektuje voľbu ľudí na Slovensku, ktorí sa podľa neho demokraticky a slobodne rozhodli. TASR o tom informoval jeho hovorca Peter Majer s tým, že premiér považuje výsledok predčasných parlamentných volieb za zrkadlo našej spoločnosti. "Je potrebné, aby sme sa doň všetci spoločne, úprimne a hlboko pozreli a položili si spoločne otázku, akou krajinou sme. Odpoveď sa, pochopiteľne, nemusí, nemôže a ani nebude páčiť všetkým," zdôraznil Ódor.

17:01 Najvyššiu volebnú účasť evidovali počas sobotných (30. 9.) parlamentných volieb v Bratislavskom kraji. Prišlo tam voliť 74,46 percenta ľudí. Najnižšiu účasť zaznamenali v Košickom kraji, kde prišlo k urnám 60,78 percenta voličov. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.

16:07 Voliči v sobotňajších (30. 9.) voľbách do Národnej rady SR rozhodli aj o tom, že v zákonodarnom zbore budú sedieť i športové osobnosti. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov parlamentných volieb, ktoré potvrdila štátna volebná komisia a informácií o zvolených kandidátoch na webe voľbysr.sk.

15:59 Voliči, hlasujúci v hlavnom meste Bratislava, preferovali najviac PS. Hnutie volilo 33,95 percenta z nich. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov sobotňajších (30. 9.) volieb do Národnej rady SR, ktoré v nedeľu potvrdila Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán.

15:30 Záchranári počas sobotných (30. 9.) predčasných parlamentných volieb zasahovali 23-krát. Najviac výjazdov evidujú v Bratislavskom kraji. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR o tom informuje na sociálnej sieti.

15:28 V Košickom kraji v sobotňajších (30. 9.) parlamentných voľbách zvíťazila strana Smer-SD so ziskom 21,1 percenta hlasov. Definitívne výsledky zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

15:22 Polícia eviduje v súvislosti s voľbami do Národnej rady (NR) SR spolu 123 podnetov. Počas volebného dňa ich zaznamenala 93. Na nedeľnom brífingu o tom informoval viceprezident Policajného zboru Damián Imre. Zopakoval, že na pokojný priebeh volieb dohliadalo 6500 policajtov.

14:50 Najviac preferenčných krúžkov spomedzi kandidátov strán zvolených do Národnej rady SR získal líder Smeru-SD Robert Fico. Zakrúžkovalo ho 531.528 voličov. Vyplýva to z definitívnych výsledkov predčasných parlamentných volieb, ktoré potvrdila v nedeľu štátna volebná komisia.

14:46 V jednom okrsku v Prešovskom kraji sa nepodarilo sčítať hlasy a výsledky budú neplatné. Z toho dôvodu nie je v definitívnych výsledkoch 100 percent sčítaných zápisníc. Informoval o tom v nedeľu predseda Štatistického úradu SR Peter Peťko.

14:44 Parlament sa v novom zložení zíde podľa Ústavy SR najneskôr do 30 dní. Ustanovujúcu schôdzu novej Národnej rady (NR) SR zvolá prezidentka SR Zuzana Čaputová. Ak by tak neurobila, noví poslanci sa zídu automaticky na 30. deň po vyhlásení výsledkov volieb.

MIMORIADNY ONLINE Voľby sa
Zobraziť galériu (30)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

14:41 Zahraničnopolitická orientácia Slovenska sa nebude meniť. Vyhlásil to predseda Smeru-SD Robert Fico na nedeľnej tlačovej konferencii k víťazstvu strany v parlamentných voľbách. Podčiarkol, že Slovensko je súčasťou Európskej únie a pripomenul, že Smer-SD podporoval referendum o vstupe do únie. Čo sa týka nelegálnej migrácie, ak bude strana vo vláde, na prvom rokovaní chce obnoviť kontroly na hraniciach s Maďarskom.

14:41 Výsledky parlamentných volieb v okresoch Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) kopírujú celoslovenské výsledky až na okres Skalica, kde sa víťazom stalo Progresívne Slovensko (PS) a Dunajská Streda, kde s prevahou zvíťazila strana Aliancia. Vyplýva to z výsledkov hlasovania, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.

14:40 Parlamentné voľby podľa voličov v Banskobystrickom kraji vyhrala strana Smer-SD so ziskom 22,89 percenta hlasov. Za ňou so ziskom 19,76 percenta skončila strana Hlas-SD. Vyplýva to z výsledkov zverejnených na stránke Štatistického úradu (ŠÚ) SR.

14:24 Hlas-SD by v prípade účasti v koalícii prioritne riešil otázku nelegálnej migrácie či ceny energií pre domácnosti. Jeho líder Peter Pellegrini odmieta aj zmeny v sociálnych výhodách. Predseda KDH Milan Majerský by sa zase zameral na zdravotníctvo. To je prioritou aj pre lídra PS Michala Šimečku, ktorý poukazuje i na potrebu konsolidácie verejných financií. Vyplýva to z ich vyjadrení v diskusnej relácii O 5 minút 12 na RTVS.

Predseda strany HLAS-SD Peter Pellegrini (vľavo) pred diskusnou reláciou RTVS O 5 minút 12. Bratislava, 1. október 2023.
Zobraziť galériu (30)
Predseda strany HLAS-SD Peter Pellegrini (vľavo) pred diskusnou reláciou RTVS O 5 minút 12. Bratislava, 1. október 2023.  (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

14:18 V SNS nevidia zmysluplnejšiu alternatívu ako vytvorenie vlády zo strán Smer-SD, Hlas-SD a SNS. V relácii televízie Markíza Na telo to povedal Tomáš Taraba, ktorý kandidoval za SNS. Podľa Tarabu si treba počkať na primárne rokovanie medzi Smerom-SD a Hlasom-SD. Zdôraznil, že SNS sa nikomu "nepodkladá", no osloviť SNS mu príde najlogickejšie. Taraba deklaroval, že poslanecký klub bude jednoliaty v otázke názorov a ostane súdržný až do konca volebného obdobia.

MIMORIADNY ONLINE Voľby sa
Zobraziť galériu (30)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

13:53 Smer-SD je pripravený na personálne zmeny v orgánoch činných v trestnom konaní (OČTK). Cieľom strany však nie je robiť zmeny v základnej infraštruktúre týchto orgánov. Uviedol to predseda strany Robert Fico na nedeľnej tlačovej konferencii. Problém vidí v politických nomináciách na rôzne pozície, napríklad vo vedení Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

13:20 Smer-SD nevidí dôvod na rokovania o zostavení vlády, kým nedostane poverenie od prezidentky Zuzany Čaputovej. Informoval o tom v nedeľu predseda strany Robert Fico s tým, že čakajú telefonát od hlavy štátu. Najbližšie dva týždne chce Fico rokovať s ostatnými stranami o programoch. Až po dohode sa podľa neho možno baviť o zostavovaní vlády.

12:45 Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v nedeľu blahoželal na sociálnej sieti X predsedovi Smer-SD Robertovi Ficovi k víťazstvu v sobotňajších predčasných parlamentných voľbách.

11:51 Včerajšie voľby majú svojho víťaza. Aj keď o zložení koalície ešte ani zďaleka nie je rozhodnuté, objavujú sa prvé náznaky a možnosti, ktoré sa víťaznej politickej strane Smer-SD ponúkajú. Napäté vzťahy v slovenskej politike sa prejavili nielen počas volebnej kampane, ale posledné odkazy padli aj po náročnej volebnej noci.

11:30 Predseda KDH Milan Majerský si vie predstaviť aj prípadnú koalíciu s Progresívnym Slovenskom (PS) a SaS, no pripomenul červené čiary, ktoré si KDH "nakreslilo". Vyhlásil, že nemôže zradiť voličov hnutia. Na otázku o prípadnej spolupráci so Smerom-SD reagoval, že postoj hnutia musí odsúhlasiť celoslovenská rada KDH.

11:00 Verím, že Slovensko pre nás bude zdrojom poučenia, napísal v reakcii na výsledky slovenských parlamentných volieb v nedeľu na sociálnej sieti X predseda českého Senátu Miloš Vystrčil.

10:50 Demokrati Eduarda Hegera sú sklamaní z výsledkov predčasných parlamentných volieb, neúspech a kampaň bude vyhodnocovať predsedníctvo. Strana chce však ďalej pokračovať v politickej práci a kontrolovať kroky novej vlády. Uviedol to predseda strany Eduard Heger na nedeľnej tlačovej konferencii.

VIDEO Strana Demokrati k výsledkom parlamentných volieb 2023

Strana Demokrati k výsledkom parlamentných volieb 2023 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

10:42 Predčasné parlamentné voľby na Slovensku sa tešili veľkej pozornosti svetových médií. Prinášame reakcie a hodnotenie niektorých z nich. Väčšina z nich podotýka, že voľby vyhrala prorusky orientovaná strana, ktorá chce zastaviť dodávky vojenskej pomoci Ukrajine.

10:35 Musíme urobiť všetko pre to, aby nevznikla vláda Smeru-SD, vyhlásil v nedeľu podpredseda SaS Branislav Gröhling. Jazýčkom na váhach bude podľa neho líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

10:27 Český premiér Petr Fiala verí, že ČR bude so Slovenskom na vládnej úrovni naďalej úzko spolupracovať v prospech oboch krajín. V reakcii na výsledky slovenských parlamentných volieb to napísal v nedeľu na sociálnej sieti X.

10:12 Hnutie Progresívne Slovensko (PS) chce urobiť všetko pre to, aby vládu nezostavoval Smer-SD, hoci jeho víťazstvo v parlamentných voľbách rešpektuje. Vyhlásil to šéf PS Michal Šimečka na nedeľnej tlačovej konferencii. Existujú podľa neho dve možné koalície, jedna vedená Smerom-SD, druhá by pozostávala z PS a ďalších partnerov. Rozhodujúce podľa Šimečku bude, ako sa k výsledkom postaví Hlas-SD. Myslí si, že Hlas-SD stojí pred civilizačnou voľbou.

VIDEO Vyhlásenie strany Progresívne Slovensko k výsledkom volieb

Vyhlásenie strany Progresívne Slovensko k výsledkom volieb (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

9:48 Neoficiálne výsledky predčasných parlamentných volieb sú známe. Jednoznačným víťazom sa stala Smer-SSD, ktorá potvrdila výsledky predvolebných prieskumov a ako jediná prekročila 20-percentnú hranicu. Druhé PS sa doťahuje na 18 percent a tretí Hlas-SD sa pohybuje na úrovni 15 percent. Ktorí politici však patria k top medzi voličmi a dostali od nich najviac preferečných hlasov?

MIMORIADNY ONLINE Voľby sa
Zobraziť galériu (30)
 (Zdroj: ŠÚ SR)

9:17 Predseda najsilnejšieho opozičného hnutia ANO Andrej Babiš dnes zablahoželal na sociálnej sieti X Robertovi Ficovi k víťazstvu v slovenských parlamentných voľbách. Slovensku praje vládu, ktorá bude pracovať pre lepšie životy ľudí a v Európe bude obhajovať záujmy slovenských občanov.

8:56 Strana Hlas-SD bude rokovať o povolebnej spolupráci s každým, kto ju pozve. Vyhlásil to líder Hlasu-SD Peter Pellegrini. Zdôraznil, že "pozliepať" len tak strany dokopy, "aby to dalo počty", je z dlhodobého hľadiska nestabilné. Za podmienky si stanovuje priority zo svojho programu.

8:23 Prezidentka Zuzana Čaputová rešpektuje výsledky volieb ako prejav vyslovenej dôvery voličov. Najväčšiu zodpovednosť za ďalší vývoj nesie podľa nej víťaz volieb, keďže vzbudil najväčšie očakávania verejnosti. Jej stanovisko poskytol hovorca Martin Strižinec.

7:48 Karty sú rozdané, hlasy spočítané. Je jasné, ktoré strany sa dostali do Národnej rady a ktoré zostali pred jej bránami. Smer, ktorý voľby vyhral, bude v parlamente zastupovať 42 poslancov, najmenej úspešná SNS, ktorej sa ešte podarilo preliezť, získala desať mandátov.

MIMORIADNY ONLINE Voľby sa
Zobraziť galériu (30)
 (Zdroj: Topky)

7:00 Je rozhodnuté. Víťazom volieb sa stala strana Smer-SD. S náskokom predbehla Progresívne Slovensko na druhom mieste a stranu Hlas, ktorá získala tretie miesto. Strana Smer vyhrala takmer vo všetkých krajoch. Okrem Bratislavského.

Výsledky volieb podľa okresov a krajov
Zobraziť galériu (30)
Výsledky volieb podľa okresov a krajov  (Zdroj: Topky.sk)

6:38 Slovensko sa zobudilo do povolebného rána, kedy sú už jasné výsledky volieb. Vyjadril sa k nim aj líder Progresívneho Slovenska, ktoré skončilo na druhom mieste. Víťaz volieb Smer-SSD oslavoval do skorého rána.

6:15 Rekordné množstvo hlasov prišlo v predčasných parlamentných voľbách od Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ak by volili len oni, vyhralo by Progresívne Slovensko.

6:00 Víťazom parlamentných volieb by mal byť Smer-SD, ktorý získal 23,31 percenta hlasov. Za ním skončilo Progresívne Slovensko s 16,98 percentami a Hlas-SD s 14,98 percentami hlasov. Do parlamentu sa ešte dostala koalícia OĽANO a priatelia, KÚ a Za ľudí so ziskom 9,02 percenta, KDH s 6,91 percenta, SaS s 6,18 percentami a SNS s 5,67 percentami. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom (ŠÚ) SR po sčítaní takmer všetkých (99,2 percenta) okrskov na Slovensku. Volebná účasť dosiahla 68,06 percenta.

5:55 Predbežný 15-percentný výsledok strany Hlas-SD vo voľbách umožňuje, ale aj bráni vzniku koalície. Akékoľvek rozhodnutie, akým smerom sa budú uberať rokovania o koalícii, bude prijímané jednomyseľným rozhodnutím predsedníctva strany. V nedeľu nadránom to uviedol predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini s tým, že ich výsledok teší. Zároveň pogratuloval neoficiálnemu víťazovi volieb Smeru-SD a jeho predsedovi Robertovi Ficovi.

3:59 SNS dokázala to, čo sa doteraz nepodarilo žiadnej inej strane na slovenskej politickej scéne - zjednotiť národné sily. Ako jeden z dôvodov, prečo sa SNS s najväčšou pravdepodobnosťou vráti do Národnej rady SR, to v nedeľu nadránom uviedol predseda SNS Andrej Danko.

3:43 Spočítaných je už viac ako 90% hlasov. Strana Smer-SD je jasným víťazom, Progresívne Slovensko predbehlo stranu Hlas-SD. Sledujte s nami priebežné volebné výsledky na tomto odkaze - VÝSLEDKY

MIMORIADNY ONLINE Voľby sa
Zobraziť galériu (30)
 (Zdroj: topky.sk)

3:39 Predbežné výsledky sobotňajších (30. 9.) parlamentných volieb ukazujú, že konzervatívna politická strana má stále miesto na slovenskej politickej scéne. Uviedol to predseda KDH Milan Majerský, reagujúci na priebežné výsledky, posúvajúce kresťanských demokratov do parlamentu.

MIMORIADNY ONLINE Voľby sa
Zobraziť galériu (30)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

3:38 Strana SaS očakávala v parlamentných voľbách lepší výsledok. Súčasný vývoj podľa jej predsedu Richarda Sulíka naznačuje, že strana získa do šiestich percent hlasov. Zároveň potvrdil, že komunikoval s lídrom Progresívneho Slovenska (PS) Michalom Šimečkom.

3:34 Líder OĽANO a priatelia Igor Matovič verí, že sa zobudíme do rána, kde nebude mať Smer-SD, Hlas-SD, Republika a SNS, ktoré nazýva "mafiou", jasnú väčšinu.

3:18 Spočítaných je už viac ako 80% hlasov. Po spočítaní okrskov vedie v priebežných neoficiálnych výsledkoch jednoznačne strana Smer-SD. Sledujte s nami priebežné volebné výsledky na tomto odkaze - VÝSLEDKY

MIMORIADNY ONLINE Voľby sa
Zobraziť galériu (30)
 (Zdroj: topky.sk)

3:15 Z postupného sčítavania výsledkov parlamentných volieb je vidno, že Progresívne Slovensko (PS) postupne rastie, ale je ťažké predpovedať, s akým výsledkom. Skonštatoval to predseda PS Michal Šimečka. Zásadnejšie stanovisko k ďalšiemu postupu chce oznámiť až v nedeľu ráno, respektíve dopoludnia.

MIMORIADNY ONLINE Voľby sa
Zobraziť galériu (30)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

3:08 Predseda hnutia Republika Milan Uhrík pripustil možnosť, že sa hnutie nedostane do parlamentu. Reagoval tak na klesajúce percentá, ktoré sa po sčítaní 61 percent okrskov pohybujú len tesne nad hranicou zvoliteľnosti. "Čísla klesajú viacerým stranám, stále je však spočítaná len zhruba polovica okrskov," skonštatoval Uhrík.

3:05 Po spočítaní 75,14 percent okrskov vedie v priebežných neoficiálnych výsledkoch naďalej strana Smer-SD so ziskom 23,73 percenta. Za ňou nasleduje Hlas-SD s 15,57 percentami a Progresívne Slovensko s 14,87 percentami. Vyplýva to z priebežných neoficiálnych výsledkov, ktoré zverejňuje Štatistický úrad (ŠÚ) SR. Sledujte s nami priebežné volebné výsledky na tomto odkaze - VÝSLEDKY

MIMORIADNY ONLINE Voľby sa
Zobraziť galériu (30)
 (Zdroj: topky.sk)

2:42 Spočítaných je už viac ako 60% hlasov. Po spočítaní okrskov vedie v priebežných neoficiálnych výsledkoch naďalej strana Smer-SD. Sledujte s nami priebežné volebné výsledky na tomto odkaze - VÝSLEDKY

MIMORIADNY ONLINE Voľby sa
Zobraziť galériu (30)
 (Zdroj: topky.sk)

2:30 Volebná noc sa blíži k svojmu vrcholu. Politici aj voliči už netrpezlivo čakajú na zverejnenie finálnych výsledkov volieb. S prvou reakciou na predbežné volebné výsledky prichádza aj Rudolf Huliak (SNS). Ostatným členom strany však zatiaľ do reči nebolo. Podľa Huliaka je atmosféra vo volebnom štábe SNS primeraná aktuálnym výsledkom.

2:28 Spočítaných je už viac ako 50% hlasov. Strana Smer-SD zatiaľ stále vedie v priebežných neoficiálnych výsledkoch. Sledujte s nami priebežné volebné výsledky na tomto odkaze - VÝSLEDKY

MIMORIADNY ONLINE Voľby sa
Zobraziť galériu (30)
 (Zdroj: topky.sk)

2:08 Spočítaných je už viac ako 40% hlasov. Strana Smer-SD zatiaľ stále vedie nad Hlasom-SD a Progresívným Slovenskom. Sledujte s nami priebežné volebné výsledky na tomto odkaze - VÝSLEDKY

MIMORIADNY ONLINE Voľby sa
Zobraziť galériu (30)
 (Zdroj: topky.sk)

1:29 Volebná noc sa prehupla do druhého dňa, no napriek tomu ešte stále nemáme jasno v tom, ako voľby celkovo dopadnú. Ráno bude všetko inak, no už teraz sa člen predsedníctva Smeru-SD Robert Kaliňák rozhodol povedať pár slov novinárom. Pri rátaní percent je ešte opatrný, no ľady sa začnú lámať pri tomto čísle!

01:17 Spočítaných je už viac ako 30% hlasov. Strana Smer-SD zatiaľ vedie nad stranou Hlas-SD. Progresívne Slovensko je tretie. Sledujte s nami priebežné volebné výsledky na tomto odkaze - VÝSLEDKY

MIMORIADNY ONLINE Voľby sa
Zobraziť galériu (30)
 (Zdroj: topky.sk)

00:57 Bývalí lídri Progresívneho Slovenska (PS) Michal Truban aj Irena Bihariová sú pri hodnotení exit pollov a prvých výsledkov parlamentných volieb opatrní. Truban pripomenul, že exit poll nie je žiaden reálny prieskum. Myslí si, že skutočný výsledok bude "trošku a možno aj veľmi iný". Bihariová tvrdí, že je poučená z výsledkov spred troch rokov. Podpredseda PS Tomáš Valášek si chce počkať, kým bude sčítaných aspoň 20 až 30 percent okrskov.

00:51 Spočítaných je už viac ako 20% hlasov. Strana Smer-SD zatiaľ vedie nad stranou Hlas-SD. Progresívne Slovensko je tretie. Sledujte s nami priebežné volebné výsledky na tomto odkaze - VÝSLEDKY

MIMORIADNY ONLINE Voľby sa
Zobraziť galériu (30)
 (Zdroj: topky.sk)

00:41 V centrále OĽaNO tiekli slzy. Okolo pol dvanástej končene dorazil do volebnej centrály aj líder koalície Igor Matovič, ktorý prezradil, že sa ešte predtým, ako sa tam vybral, zastavil v Trnave po svoju manželku. Jeho Paulínka stála po jeho boku, najskôr sa usmievala no potom ju premohli slzy. Viac v našom článku.

00:38 Prichádza nová energia, ktorú nasvecujú predbežné výsledky exit pollov. Vyzerá to totiž tak, že čierny Petrom bude skutočne Peter Pellegrini s jeho Hlasom-SD a to, či sa prikloní na tú či onú stranu, od toho sa bude vyvíjať scenár smerovania krajiny. Politológ Jozef Lenč v tom má jasno a Pellegriniho vopred pasuje za takú drahú nevestu, za akú sa svojho času nemohol pasovať ani líder Sme rodina Boris Kollár. Viac sa dočítaš v našom článku.

00:27 Podpredseda strany Demokrati Jaroslav Naď sa pozerá na výsledky exit pollov so sklamaním a ľútosťou. Čaká však na finálne výsledky. Vyplýva to z jeho vyjadrenia. Celé vyjadrenie nájdeš v našom článku.

00:22 Líder OĽANO a priatelia Igor Matovič považuje výsledky exit pollov, podľa ktorých by sa koalícia OĽANO a priatelia, Kresťanská únia a Za ľudí dostala do parlamentu, za malý veľký zázrak. Tri a pol roka čelili podľa neho extrémnej nenávisti a propagande skoro všetkých médií aj opozície. Uviedol to po príchode na volebnú centrálu krátko pred polnocou.

00:15 Hnutie Republika bude rešpektovať výsledky volieb, ktoré sú odrazom vôle občanov. Napriek tomu dúfa, že Progresívne Slovensko (PS) nebude víťazom volieb. V reakcii na zverejnené exit polly to vo volebnej centrále Republiky v Nitre povedal jej predseda Milan Uhrík.

00:11 Prvá reakcia Kollára po výsledkoch exit pollov! Situáciu nevidí nádejne. Dostane sa Sme rodina do parlamentu? Viac v našom článku.

00:02 Spočítaných je už viac ako 12% hlasov. Strana Smer-SD zatiaľ vedie nad stranou Hlas-SD. Progresívne Slovensko je tretie. Sledujte s nami priebežné volebné výsledky na tomto odkaze - VÝSLEDKY

MIMORIADNY ONLINE Voľby sa
Zobraziť galériu (30)
 (Zdroj: topky.sk)

23:50 Predseda strany SaS Richard Sulík možnú koalíciu nevidí podľa výsledkov exit pollov až tak zle. Uviedol to po ich zverejnení. Čaká na spoľahlivejšie výsledky.

Atmosféra vo volebnej centrále SASKY

Atmosféra vo volebnej centrále SASKY (Zdroj: Topky/Maarty)

23:47 Po spočítaní 3,45 percenta okrskov vedie v priebežných neoficiálnych výsledkoch strana Smer-SD so ziskom 26,10 percenta. Za ňou nasleduje Hlas-SD s 18,96 percentami a Progresívne Slovensko (PS) s 8,84 percentami. Vyplýva to z priebežných neoficiálnych výsledkov, ktoré zverejňuje Štatistický úrad. Sledujte s nami priebežné volebné výsledky na tomto odkaze - VÝSLEDKY

Viac o téme: VoľbyOnlineParlamentné voľbyParlamentné voľby 2023Voľby 2023Voľby2023Volebný online
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu