Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

SNS dokázala to, čo nedokázala doteraz žiadna slovenská strana, tvrdí Danko

(Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - SNS dokázala to, čo sa doteraz nepodarilo žiadnej inej strane na slovenskej politickej scéne - zjednotiť národné sily. Ako jeden z dôvodov, prečo sa SNS s najväčšou pravdepodobnosťou vráti do Národnej rady SR, to v nedeľu nadránom uviedol predseda SNS Andrej Danko.

Gabriela Matečná verí, že SNS urobila všetko pre to, aby presvedčila voličov (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Upozornil, že je potrebné si počkať na definitívne výsledky sobotňajších (30. 9.) parlamentných volieb, avizoval, že až po nich sa začnú rozhovory s potenciálnymi povolebnými partnermi SNS. "Je tu však nádej, že Slovensko bude mať pronárodnú, prosociálnu vládu, ktorá prinesie riešenia namiesto chaosu a obnoví vzťahy vo V4," uviedol líder národniarov.

Predstavitelia SNS zároveň zdôraznili, že takáto vláda nebude znamenať spochybnenie miesta Slovenska v EÚ a NATO. Danko tiež upozornil, že o ďalšom vývoji možných koaličných spoluprác bude informovať strana až v ďalších dňoch, oznámil, že SNS sa neobjaví ani v nedeľňajších prvých povolebných televíznych diskusiách. Po spočítaní vyše 90 percent hlasov získala SNS takmer šesť percent.

Viac o téme: SNSAndrej DankoParlamentné voľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu