Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

POPLACH v Pezinku: Hlasovanie prezidentky prerušil podozrivý batoh! Všetko je nakoniec inak

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky.sk / Maarty)

PEZINOK - Chcela ísť odvoliť, no nemohla. Reč je o prezidentke Zuzane Čaputovej, ktorej príchod k volebnej urne prekazil poplach. V okolí volebnej miestnosti sa totiž pohyboval podozrivý človek, ktorý čakal na prezidentku a nechcel odísť. Následne sa na mieste nachádzal aj podozrivý batoh. Na miesto prišli aj policajti.

Prezidentka mala naplánované hlasovanie vo voľbách na 10:30 v pezinskej Materskej škole na Svätoplukovej ulici. Novinári čakali na hlavu štátu prv vo volebnej miestnosti, odtiaľ ich však po chvíli vyprevadili von. Dôvod nik nevedel. Zrazu sa na miesto dopravili aj policajti. Na mieste bol aj tím prezidentky Zuzany Čaputovej. Po prezidentke však ani chýru, ani slychu. Všetko sa to udialo krátko po 10:45. Ani po 11 hodine nebola hlava štátu v dosahu volebnej miestnosti.

POPLACH v Pezinku: Hlasovanie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

POPLACH v Pezinku: Hlasovanie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Po čase sa zrejme prišlo na príčinu. Vblízkosti volebnej miestnosti sa totiž nachádzal batoh, ku ktorému sa nik nehlásil. Keďže išlo o podozrivý predmet, museli ho pred príchodom prezidentky preveriť. Okrem toho sa v blízkosti materskej školy vyše 2 hodiny pohybovala aj podozrivá osoba, ktorá čakala na príchod prezidentky. Informujú o tom tvnoviny.sk. Pánovi dovolili počkať na prezidentku a osobne ku nej prišiel aj s akýmsi papierom. 

Muž, ktorý pristúpil k prezidentke s papierom
Zobraziť galériu (4)
Muž, ktorý pristúpil k prezidentke s papierom  (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Všetko sa napokon vyriešilo a nič nebránilo prezidentke, aby odvolila. Podľa našich informácii batoh patril istej slečne, ktorá si ho na mieste zabudla. Zuzana Čaputová sa napokon na miesto dostavila hodinu po plánovanom termíne v sprievode priateľa Juraja Rizmana. 

VIDEO Svoj hlas vo voľbách odovzdala aj prezidentka Zuzana Čaputová

Svoj hlas vo voľbách odovzdala aj prezidentka Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: PrezidentkaZuzana ČaputováHlasovanie prezidentkyPodozrivý batoh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu