Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Polícia zverejnila súťaž o lukratívny zážitok: Prvá cena je na nezaplatenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com, Facebook inc.)

BRATISLAVA - Vyhrajte pobyt v luxusnej cele z dielne amerického dizajnéra. Polícia v pondelok začala súťaž, v ktorej sa víťazovi dostane neobvyklej ceny, ktorú nikde inde získať nemôžete. Uchádzač mudí splniť iba niekoľko jednoduchých podmienok. To sa dočítate v príspevku na Facebooku Polície Slovenskej republiky. Je v tom však háčik.

Polícia si znovu vystrelila so svojich fanúšikov. Tentokrát k tomu použila skutočne vynaliezavú metódu, pomocou ktorej takpovediac bojuje „ohňom proti ohňu“.

Súťaž mala vzniknúť pri príležitosti udelenia milióntej pokuty. Polícia ju uverejnila v pondelok ráno na svojej facebookovej stránke. Po splnení niekoľkých podmienok môžete hrať o jedinečný zážitok, ktorým by mala byť návšteva „dizajnérskej cely“ – umeleckého diela amerického dizajnéra, ktorý podobné výtvory údajne navrhuje po celom svete. Výherca by mal byť prvým človekom, ktorý túto možnosť dostane.

Na zisk tejto „špeciálnej akcie“ musí uchádzač splniť štyri podmienky, ktoré v podstate spočívajú v propagácii ich facebookovej stránky.

Polícia zverejnila súťaž o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Vysvetlenie prichádza až nižšie, v druhej časti príspevku. „Tento status je irónia, lebo už nevieme ako inak vás máme upozorňovať na podvodné stránky na Facebooku,“ píše autor. Polícia sa týmto spôsobom snaží varovať užívateľov sociálnych sietí pred klamlivými príspevkami, ktoré sa ich snažia zneužiť.

Ako príklad polícia použila podvodnú facebookovú súťaž, v ktorej sa súťažilo o päť karavanov. Na lákavú ponuku naletelo viac ako 10-tisíc ľudí. Stránka takto získa fanúšikov, premenuje sa a majiteľ ju predá bez toho, aby si to nepozorný užívateľ vôbec všimol. „Zbytočne nás upozorňujete na takéto súťaže. Nahlasujte ich Facebooku a ignorujte ich. Ak sa stanete obeťou podvodu, choďte osobne na políciu,“ uzatvára príspevok.


Prečítajte si aj: Slovná vojna zachvátila slovenský internet: Policajti proti cyklistom, drsné obvinenia a útoky


Tento pokus polície poučiť verejnosť sa však nestretol výlučne s porozumením. Množstvo užívateľov políciu za použitie takejto formy humoru odsúdilo. Príspevok ľudia skutočne zdieľali, pridávali k nemu však aj posmešné popisy. Aj v sekcii komentárov sa „vtip“ polície stretol so zmiešanými reakciami.

Aj napriek vysvetleniu v závere nie je jasné, či ľudia iróniu súťaže naozaj pochopili. Veľa z nich totiž skutočne splnilo stanovené podmienky a v komentároch označili svojich priateľov. Príspevok za tri hodiny zdieľalo viac než 140 ľudí.

Polícia zverejnila súťaž o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

  

Viac o téme: Polícia Súťaž Internet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu