Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ľudia zo zhorenej ubytovne: Radšej odídeme do Anglicka!

„Vôbec nám tu netečie teplá voda. Ako máme kúpať naše deti?“ pýta sa Štefan Rác (25).
„Vôbec nám tu netečie teplá voda. Ako máme kúpať naše deti?“ pýta sa Štefan Rác (25). (Zdroj: Nový Čas)

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO - Unikli pred smrťou, ale sú nespokojní! Ľudia, ktorých po ničivom požiari prichýlili v bývalých jasliach, sa sťažujú na slabú hygienu a tiež na to, že nemajú teplú vodu.

U niektorých detí sa vraj prejavili črevné ťažkosti. Tí najnespokojnejší chcú odísť za lepším životom do Anglicka!

Obyvateľov zhorenej ubytovne tiež trápi, že hoci mesto im sľúbilo finančnú pomoc 500 korún na deň, peniaze doteraz nedostali. „Dali nám len lístky v hodnote 70 korún a za ne si môžeme kúpiť len potraviny,“ tvrdí Jarmila Facunová (41). Primátor Ján Hartel oponuje, že za lístky si môžu kúpiť aj mydlo a šampón. „Nepredajú im za ne len cigarety a alkohol,“ povedal Hartel.

Ľudia z ubytovne kritizujú aj ďalšie nedostatky. „Máme iba studenú vodu, ako máme kúpať deti? Nechceme, aby ochoreli,“ vraví rozčúlený Štefan Rác (25).

Mesto plánuje postaviť novú, murovanú ubytovňu. Nebude to však tak skoro. „Je to zdĺhavý proces, takže ju začneme stavať zrejme až na budúci rok,“ povedal J. Hartel. Ubytovňa má stáť na tom istom mieste, kde v piatok zhoreli staré unimobunky. Ľudia však už teraz tvrdia, že tam nepôjdu.

„Nechceme tam bývať, bojíme sa. Radšej odídeme do Anglicka,“ tvrdí Róbert Štrkáč (45). Deti majú vryté v pamäti, čo pri požiari zažili. Plačú, nevieme, čo s nimi robiť,“ narieka J. Facunová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu