Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Stav pacientov po požiari na Kysuciach sa zlepšuje

Pri piatkovom požiari sociálnej ubytovne v Kysuckom Novom Meste zomrelo deväť ľudí. Zobraziť galériu (6)
Pri piatkovom požiari sociálnej ubytovne v Kysuckom Novom Meste zomrelo deväť ľudí. (Zdroj: TASR)

ŽILINA - Zdravotný stav šiestich pacientov, ktorí boli po piatkovom požiari ubytovne pre sociálne slabé rodiny v Kysuckom Novom Meste hospitalizovaní v Čadci a Žiline, sa pomaly zlepšuje.

Jedného z pätice poranených v čadčianskej nemocnici dnes prepustili, ďalší sa dostane do domáceho ošetrenia do konca týždňa. Zostávajúca trojica bude hospitalizovaná dlhší čas. Stabilizovaný je i stav muža v žilinskej nemocnici. ČTK to dnes potvrdili zástupcovia nemocníc v Čadci a Žiline. "Stav pacientov sa zlepšuje. Jedného ešte čaká operácia, prekladáme ho na popáleninové centrum do Bratislavy," dodal primár traumatológie čadčianskej nemocnice Roman Jablonický.

Trojica pacientov podľa jeho piatkových vyjadrení utrpela vážne poranenia, ktoré sú kombináciou popálenín a zlomenín. Staršia žena si pri úteku z horiacej ubytovne zlomila chrbticu, ďalšia má zlomenú panvu. Jeden z mužov bol hospitalizovaný so zlomeninami a popáleninami na tretine tela.

Podľa riaditeľky žilinskej nemocnice Daniely Bekeovej je zdravotný stav muža, ktorý bol hospitalizovaný so zlomeninou predlaktia, stabilizovaný.

Pri piatkovom požiari sociálnej ubytovne v Kysuckom Novom Meste zomrelo deväť ľudí, po dvoch nezvestných sa ešte pátra. Požiar sa počtom mŕtvych zaradil k najväčším nešťastiam na Slovensku za posledné roky. Poranenia utrpelo deväť ľudí, niektorí boli krátko po ošetrení z nemocnice prepustení. Viac než šesť desiatok obyvateľov evakuovali.

Podľa polície požiar nebol založený úmyselne. Polícia tak poprela tvrdenia časti rómskych obyvateľov bytovky, že oheň niekto založil z rasového motívu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu