Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pátranie po obetiach požiaru skončilo, našli 9 tiel

Počet obetí piatkového požiaru na Kysuciach sa zvýšil na deväť Zobraziť galériu (8)
Počet obetí piatkového požiaru na Kysuciach sa zvýšil na deväť (Zdroj: TASR)

Aktualizované

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO – Pri piatkovom požiari sociálnej ubytovne v Kysuckom Novom Meste zomrelo deväť ľudí, ďalšie telá sa už v ruinách nenachádzajú. Novinárom to povedal žilinský krajský policajný riaditeľ František Posluch po tom, ako hasiči i polícia ukončili záchranné práce na mieste nešťastia.

"Celkovo sme našli deväť obhorených tiel, to znamená dve osoby sú nezvestné. Obhliadka je už ukončená s tým, že je vylúčená, aby sa tieto osoby nachádzali v požiarovisku," povedal Posluch. Po dvoch nezvestných ľuďoch polícia vyhlásila pátranie.

Policajný riaditeľ zopakoval, že požiar nebol založený úmyselne. "Ohnisko požiaru bolo v strede alebo v okrajových častiach zvnútra budovy, to znamená, úmysel jednoznačne vieme už dneska vylúčiť," povedal. O možnom úmyselnom a rasovom útoku hovorili viacerí rómski obyvatelia vyhorenej bytovky. Rómovia sa v minulosti neraz stávali terčom útokov extrémistov.

Oheň sa začal v mestskej ubytovni postavenej z unimobuniek šíriť v piatok po polnoci a počtom mŕtvych sa zaradil medzi najväčšie nešťastia na Slovensku za posledné roky. Viacerí nájomníci si zachránili život skokom z okna, niektorí z nich však skončili s ťažkými zraneniami v nemocnici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu