Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vražedné priznanie Slováka (51) na súde: Kvôli manželkinej nevere zniesol svokrovcov zo sveta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ČESKÉ BUDĚJOVICE - K vražde svojho svokra a svokry sa dnes na českobudějovickom krajskom súde priznal 51-ročný Slovák. Tragédia sa stala vlani 18. decembra v Hornej Olešnej na Jindrichohradecku. Na súde odznelo, že príčinou vraždy boli rodinné problémy, ktoré začali neverou manželky obžalovaného. Pozostalí požadujú viac ako polmiliónové odškodné, obžalovaný sa im dnes ospravedlnil.

Podľa svojej výpovede čakal obžalovaný na rodičov svojej manželky niekoľko hodín na záhrade. Po ich príchode vnikol do domu a oboch po hádke zavraždil nožom. "Všetko mi je ľúto. Všetko som urobil v amoku a na nič si nepamätám. Ospravedlňujem sa všetkým príbuzným," povedal. Za všetko podľa neho mohla nevera jeho manželky, podľa svedkov bol ale extrémne žiarlivý.

Nevera

Obžalovaný sa so svojou ženou zoznámil v osemdesiatych rokoch, keď bol na vojne v Čechách. Po založení rodiny sa odsťahovali na Slovensko. Obžalovaný povedal, že vlani zistil, že mu je žena neverná s jeho najlepším kamarátom. Nachytal ju pri nevere a manželka mu sľúbila, že pomer ukončí, uviedol. "Už vtedy som jej sľubu veľmi neveril," povedal dnes súdu.

Z nevery svojej ženy mal vraj depresie, chcel sa zabiť, kúpil si zbraň a chcel sa zastreliť. Povedal to manželke, ktorá všetko nahlásila polícii. Potom podľa svojej výpovede zistil, že manželka odišla a vybrala časť úspor z ich společného účtu. "Skúšal som ju kontaktovať. Písal SMS, volal, čakal na ňu v práci, všetko bolo bezvýsledné," uviedol obžalovaný.

Osudná návšteva

S jedným zo svojich synov sa rozhodol ísť k rodičom manželky na Jindrichohradecko. Manželka tam nebola, ale synovi po telefóne povedala, že sa k mužovi nevráti. "So synom sme sa vrátili domov. Úplne ma to zlomilo. Nespal som celé noci a myslel len na samovraždu," povedal obžalovaný. Rozhodol sa, že ešte za svokrou a svokrom pôjde. Chcel s nimi hovoriť, aby dcéru prehovorili k návratu. Svokra ma 62 rokov, jej druh bol o 13 rokov starší. "Začali mi ale nadávať. Kričali, že je dobre, že odo mňa odišla. Vytiahol som zbraň a namieril na svoju hlavu, chcel som, aby ma vypočuli," povedal.

Slovák v amoku

"Neviem, čo to do mňa vošlo, nevedel som, čo robím, začal som ich mlátiť pištoľou, videl som kufrík s nožmi, vytiahol som nôž a oboch pichol," uviedol. "Bol som v amoku, triasol som sa, plakal. Nemohol som riadiť, nakoniec som vyrazil na Slovensko, rozbitú zbraň som sprevádzkoval, chcel som sa zabiť, opil som sa a prebudil sa na polícii, kde som sa priznal k vražde svokra a svokry. Ľutujem všetko, čo som urobil, mám pokazený celý život," povedal.


Prečítajte si aj

Akčné VIDEO zásahu kukláčov: Brutálna vražda Jána (†74) objasnená, je za ňou rodina!


Švagor obžalovaného súdu povedal, že jeho zavraždený otec mal obžalovaného rád. "Jeho manželka, moja nevlastná matka, mi hovorila, že ho nemá rada, pretože je arogantný k jej dcére. Vraj sa vyhrážal, že ich zabije. Myslel si, že radí jeho manželke, aby od neho odišla. Nebrali sme to vážne, netušili sme, že toho bude schopný. Všetci si mysleli, že ide o silácke reči," povedal svedok. Pred dvoma dňami dostal ospravedlňujúci list od obžalovaného. Súdne pojednávanie bude pokračovať v pondelok.

Viac o téme: VraždaSvokrovciČeské Budějovice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu