Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Akčné VIDEO zásahu kukláčov: Brutálna vražda Jána (†74) objasnená, je za ňou rodina!

Kukláči v akcii
Kukláči v akcii (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Elitní policajti sa opäť vyznamenali. Rozlúskli prípad brutálnej vraždy, ktorá sa stala ešte v roku 2014. Šokujúce je, že aktérmi sú členovia jednej rodiny. Štyria už čelia obvineniu z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Jeden z nich aj zo zločinu porušovania domovej slobody.

Miriam o svojom nekalom zámere zniesť zo sveta Jána H. staršieho (†74) povedala mame Ingrid. Ona následne oslovila svojho manžela Jána H., ktorý je synom dnes už mŕtveho Jána H. staršieho, a v prípade vystupuje ako objednávateľ vraždy vlastného otca. Brutálny čin mal dokonať Jozef za finančnú odmenu. "Organizátorom vraždy mala byť Miriam R. (26) a jej motívom mal byť majetkový prospech. Miriam mala so svojím úmyslom oboznámiť Ingrid H. (44). Tá mala, ako návodca, osloviť s návrhom Jána H. (54), ktorý v postavení objednávateľa mal za vykonanie vraždy vyplatiť 7 tisíc eur Jozefovi S. (43)," informoval hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka.

Ako ďalej uviedol, k vražde malo dôjsť ešte v apríli 2014 vo Zvolene. Ján H. starší sa vtedy nachádzal na prvom poschodí rodinného domu. Do miestnosti, kde práve bol, mal bez pozvania vojsť aj obvinený Jozef S. Zazneli tri výstrely, ktoré mužovi spôsobili smrteľné poranenia hlavy a brucha. Jeho telo bolo nájdené až o dva dni neskôr.


Prečítajte si aj:

VIDEO Zásahu elitných policajtov: Kukláči proti drogovému biznisu, zadržali ôsmich


Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil všetkých štyroch z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Jedného z nich aj za zločin porušovania domovej slobody. "Obvineným teraz hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov alebo na doživotie. Sudca špecializovaného trestného súdu vzal všetkých štyroch do väzby," uzavrel Slivka. 

​Pozrite si video zo zásahu kukláčov vo Zvolene

Policajná zadržanie

 

Viac o téme: VraždaZásahPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu