Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovák René (†44) sa v Anglicku upracoval na smrť: Za všetko mohla jazyková bariéra!

Slovák posielal zarobené peniaze rodine Zobraziť galériu (3)
Slovák posielal zarobené peniaze rodine (Zdroj: bbc)

LONDÝN - Slovák zahynul priamo v centre Londýna, kde pred rokom pracoval na výstavbe železničného tunela Crossrail. Do Anglicka odišiel za prácou, aby mohol svojej rodine domov posielať peniaze a jeho dcéra vyštudovala na univerzite. S jeho smrťou sa dodnes nezmierili.

René Tkáčik (44) pracoval ako robotník v betónovom tuneli v Londýne, ktorý má byť otvorený v roku 2018 a jeho trať bude dlhá 97 kilometrov. V tuneli sa Slovák dostal do uzavretej zóny, keď sa naňho zrútila asi tona mokrého betónu a pridlávila ho na smrť.

Z vyšetrovania vyplynulo, že zomrel v dôsledku nešťastnej náhody. Napriek tomu, že bol skúseným a svedomitým pracovníkom, kvôli jazykovej bariére zrejme dobre nepochopil inštruktáž nebezpečných zón. Kým sa k nemu záchranári do hĺbky dostali, trvalo to šesť minút.

Tkáčik zahynul pred rokom, 7. marca 2014, a podľa jeho manželky to bol milujúci otec, ktorý rodine veľmi chýba. „Bol to milujúci manžel a otec. Veľmi nám chýba. S jeho stratou sa neviem zmieriť a nerozumiem, ako sa takáto udalosť mohla stať,“ uviedla manželka Slováka. Do Anglicka odišiel za prácou, ale nikomu nenapadlo, že by tam mohol zahynúť. Peniaze mal podľa BBC posielať domov na Slovensko, aby jeho dcéra mohla študovať na univerzite.

Slovák René (†44) sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, FB)

Crossrail je najväčším infraštruktúrnym projektom v Európe a zahŕňa viac ako 118 kilometrov železničnej trate a deväť nových staníc. Projekt má hodnotu asi 15 miliárd libier (18,03 miliardy eur) a mal by byť dokončený v roku 2018. Trať vedúca srdcom Londýna novými tunelmi má urýchliť cestovanie a čiastočne odbremeniť permanentne preplnené londýnske metro.

Slovák René (†44) sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: bbc)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu