Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V Toronte našli záhadný tunel: Neuveríte kto a prečo ho postavil!

Záhada je vyriešená Zobraziť galériu (3)
Záhada je vyriešená (Zdroj: youtube/toronto star)

TORONTO - Záhadný tunel v Toronte, o ktorom sa minulý týždeň na internete špekulovalo ako o možnej teroristickej skrýši, slúžil len na pobavenie svojich tvorcov. Oznámila to kanadská polícia. Účel podzemnej chodby, ktorá je teraz už zasypaná, vyvolával otázky, lebo bola vybudovaná len niekoľko desiatok metrov od plota štadióna Rexall Centre, kde sa tento rok odohrajú tenisové zápasy Panamerických hier.

Tunel bol objavený v univerzitnom kampuse 25 metrov od plota štadióna už v januári, ale polícia nález ohlásila verejnosti len pred týždňom. Od tej doby sa objavilo množstvo teórií vrátane prípravy teroristického útoku. Teraz však vyšetrovatelia oznámili, že za vybudovaním podzemného diela stoja dvaja mladíci.

V Toronte našli záhadný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/toronto star)

"Bola to ich skrýša. Začali s tým, že si vyrobia nejaké skvelé miesto, čo aj urobili," uviedla polícia. Dodala, že mladíci v rámci zábavy "chceli jednoducho len vykopať tunel".

V Toronte našli záhadný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/toronto star)

Hlavná komora tunela bola zhruba dva metre vysoká a desať metrov dlhá, takže sa v nej dospelý človek mohol bez obmedzení pohybovať. Šachta bola vystužená drevenými vzperami a medzi vybavením nechýbali elektrický generátor, pumpa a ani zásoby potravín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu