Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nič pre slabé povahy: Dramatické VIDEO smrti, Sara (21) zomiera 36-krát za rok!

Zdravotníci už majú s oživovaním Sary svoje skúsenosti.
Zdravotníci už majú s oživovaním Sary svoje skúsenosti. (Zdroj: profimedia.sk)

SHEFFIELD - Neuveriteľné video zaznamenáva okamih, kedy mladá žena trpiaca vzácnou srdcovou vadou, zostáva klinicky mŕtva po dobu jednej minúty, než ju späť k vedomiu privedie zdravotnícky personál. Sara Brautigamová má pravidelné strety so smrťou a počas jedného roka bola vyhlásená za klinicky mŕtvu až 36-krát.

Sare pred štyrmi rokmi diagnostikovali posturálny ortostatický tachykardický syndróm (PoTS), čo je ochorenie, ktoré spôsobuje, že jej rýchlo búši srdce, až napokon prestane biť. Okrem toho jej krvný tlak klesne tak nízko, že ju vyhlásia za klinicky mŕtvu.

Alarmujúce video bolo urobené v  Northern General Hospital v Sheffielde 7. júna 2012 so súhlasom dievčaťa a má pomôcť tomu, aby sa lekári lepšie oboznámili s jeho stavom. "V skutočnosti to bolo celkom mierne zlyhanie," uviedla Sara, ktorá je na podobné "excesy" už zvyknutá.

Podľa Sary jej lekári zakaždým po zastavení srdca musia spôsobiť bolesť, aby ju priviedli späť k životu. Viackrát sa už dokonca prebudila s modrinami. Navyše ešte trpí aj hypermobilitou, ktorá spôsobuje, že jej kĺby sú nachylnejšie k zraneniu a dislokácii.

Aj keď všetky uvedené skutočnosti pôsobia hrozivo, Sara sa môže aspoň včas dostať do nemocnice. Existujú totiž náznaky, že sa to opäť stane. Cíti závrat či únavu, potom má pocit, že zaspáva, ale počuje všetko, čo sa okolo nej deje. Snaží sa kričať, ale nevychádza z nej žiadny zvuk. Ľudia sa jej zvyknú po prebudení opýtať, čo videla, ale vraj to nie je žiadne jasné svetlo. "Všetko proste sčernie," to je jej odpoveď.

Sara sa stále s tým, čo sa jej stalo, vyrovnáva. Venovala sa športu a chcela vstúpiť k námorníctvu. Na to však teraz môže zabudnúť. Rovnako ako aj na flexibilnú prácu, po ktorej túžila, pretože jej zakázali šoférovať. Údajne jej nezostalo ani veľa kamarátov. Každý je zrazu veľmi zaneprázdnený, aby riešiel jej problémy.

Video nie je vhodné pre slabé povahy

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu