Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Výsledky kontrol kúpalísk milovníkov vody nepotešia: Pozrite si prehľad nedostatkov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kontroly hygienikov na slovenských prírodných a umelých kúpaliskách odhalili viaceré nedostatky. Regionálne úrady verejného zdravotníctva si v druhej polovici júla posvietili na 16 prírodných a 165 umelých kúpalísk. Nedostatky zistili na jednom prírodnom kúpalisku a 23 umelých. Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Najčastejšie nedostatky boli v čistení a údržbe priestorov a zariadení kúpalísk, v evidencii o ich prevádzke, prípadne v poskytovaní aktuálnych informácií pre verejnosť. Odhalili sa aj nedostatky pri zabezpečovaní dostatočného počtu plavčíkov, vybavení miestností prvej pomoci a zabezpečovaní pokynov na poskytovanie prvej pomoci. V niekoľkých prípadoch sa tiež zistili problémy s prechlórovaním bazénov i zlou kvalitou vody.

Menšie nedostatky prevádzkového charakteru riešili hygienici upozornením prevádzkovateľa. V deviatich prípadoch sa pre nedostatky začalo správne konanie o uložení pokuty v celkovej výške 2720 eur. V Holidayparku Kováčová bol pre dva bazény vydaný zákaz kúpania. Okrem toho boli uložené tri blokové pokuty v celkovej výške 146 eur.

Prehľad počtu kontrolovaných kúpalísk

Výsledky kontrol kúpalísk milovníkov
Zobraziť galériu (3)

Výsledky kontrol kúpalísk milovníkov
Zobraziť galériu (3)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu