Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Zdravotníci neodporúčajú kúpať sa vo vodnej nádrži Ružín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: mik)

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ) neodporúča verejnosti kúpať sa vo vodnej nádrži Ružín. Ako úrad informoval na svojej internetovej stránke, dôvodom je nevyhovujúca mikrobiologická kvalita vody. Pre kúpanie sú naďalej nevyhovujúce aj vodná nádrž Lipovina a prírodné kúpaliská Jazero Košice a rekreačná oblasť Gazarka.

Na Slovensku je momentálne 16 prírodných kúpalísk, ktoré sú v prevádzke a majú vyhovujúcu vodu. Konkrétne sú to Zlaté piesky, Kuchajda a Slnečné jazerá Senec v Bratislavskom kraji, Veľká Domaša -Tíšava a Veľká Domaša - Valkov v Prešovskom kraji a Plážové kúpalisko Liptovská Mara - Liptovský Trnovec v Žilinskom kraji. V Banskobystrickom kraji vyhovujú Vodná nádrž Teplý vrch - pláž Ormet, Vodná nádrž Teplý vrch - pláž Drieňok, Ružiná - pri obci Divín, Zelená voda - Kurinec a Prírodné kúpalisko Tornaľa. V Košickom kraji má verejnosť možnosť okúpať sa na prírodných kúpaliskách Vinianske jazero, Zemplínska šírava - Kamenec, Zemplínska šírava - Paľkov a Zemplínska šírava - Hôrka. V Trnavskom kraji vyhovuje prírodné kúpalisko Rekreačná oblasť Kunovská priehrada 

Výsledky analýz potvrdili vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie aj na prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou. Konkrétne ide o Vajnorské jazero, Veľký Draždiak, Ivanku pri Dunaji, Počúvadlianske jazero, Veľké Kolpašské jazero, Vindšachtské jazero, Pod Bukovcom, Veľkú Domašu - Dobrá, Veľkú Domašu - Holčíkovce, Veľkú Domašu - Poľany, Veľkú Domašu - Nová Keľča, Veľkú Domašu - polostrov Krym a Šulianske jazero. 

Zo 163 umelých kúpalísk v prevádzke nevyhovujúcu vodu zistili na kúpalisku Lipany a kúpalisku v Brezovej pod Bradlom. Prevádzkovatelia na oboch kúpaliskách následne vykonali nápravné opatrenia. Opatrenia na odstránenie nedostatkov v oblasti hygieny uložili inšpektori ÚVZ aj na umelých kúpaliskách Bazény Kurinec, Vodný raj Vyhne a Letné kúpalisko Revúca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu