Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bratislavskí vandali sa cez víkend nudili, za obeť im padli vozidlá MHD

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dopravný podnik Bratislava (DPB) zaznamenal cez víkend viacero prejavov vandalizmu, pri ktorých vznikli škody vo výške niekoľko sto eur. Vodiči liniek MHD spolu s dispečermi museli napríklad riešiť incident v električke či psa bez náhubku v autobuse. Informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

V piatok (7.3.) vodič trolejbusu číslo 208 nahlásil na dopravný dispečing, že pri obhliadke vozidla zistil posprejovaný interiér, čím DPB vznikla škoda 200 eur. "Incident vo vozidle nahlásil aj vodič električky č. 3 na zastávke Nový záhon. Na miesto boli vyslaní dispečeri a polícia, ktorí sa o problematických cestujúcich postarali," uviedla Volfová.

V sobotu (8.3.) v skorých ranných hodinách nahlásila polícia na dopravný dispečing, že zadržali páchateľa, ktorý popísal zastávku Hálova grafitmi. "Tento počin sa rovnako chápe ako vandalizmus a vec je v štádiu policajného riešenia," dodala hovorkyňa DPB. Vo večerných hodinách opäť vyčíňali vandali, kým jedni dispečeri zaznamenali osobu v tuneli pod Hradom, druhí museli riešiť poškodenie autobusu číslo 83 na Harmincovej ulici. "V tomto prípade vznikla škoda DPB v hodnote 1500 eur, vec je v štádiu policajného vyšetrovania," ozrejmila Volfová.

Devastovanie verejných priestranstiev boli počas sobotňajšej noci nahlásené aj na zastávke Jasovská na Panónskej ceste. "Traja páchatelia tam ničili a devastovali zastávku MHD, pričom škoda bola vyčíslená na 500 eur. Na veľké šťastie sa týchto vandalov podarilo zadržať a vec je v štádiu riešenia políciou," doplnila hovorkyňa.

V nedeľu (9.3.) v poludňajších hodinách nahlásil vodič autobusu číslo 93 pri kontrole interiéru vozidla poškodenie dotykového zariadenia na otváranie dverí. Hmotná škoda vznikla v hodnote 280 eur. "Nepríjemnú udalosť nahlásil aj vodič autobusu číslo 99, ktorému na zastávke Ľubovnianska nastúpil cestujúci so psom bez vôdzky, čo je v rozpore s Prepravným poriadkom. Podľa slov vodiča išlo o bojové plemeno. Cestujúci bol preto vyzvaný, aby opustil vozidlo, to však odmietol, a preto na miesto udalosti bola privolaná polícia," priblížila Volfová s tým, že cestujúceho spoločne so psom vyviedli z autobusu. Pri incidente nikto z cestujúcich neutrpel zranenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu