Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slováci, ani sobota nebude príjemná: Bude silno fúkať, hrozia nám aj záveje!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Silný vietor bude na Slovensku fúkať aj v sobotu (7.12). Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy pred silným vetrom pre územie severného a západného Slovenska. Stred a východ krajiny môžu potrápiť aj snehové jazyky a záveje.

 SHMÚ vydal na sobotu výstrahu druhého stupňa pred silným vetrom na hrebeňoch hôr, ktorý môže v nárazoch dosahovať hodnoty 25 až 35 m/s. Výstraha platí pre okresy Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Martin, Námestovo, Ružomberok, Tvrdošín, Žilina do 20.00 h. Po tejto hodine bude na hrebeňoch hôr fúkať vietor, ktorý v nárazoch dosiahne rýchlosť 20 až 27 m/s, čo zodpovedá prvému stupňu výstrahy.

Výstraha prvého stupňa pred silným vetrom bude v sobotu platiť aj pre všetky okresy Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja. Taktiež pre okresy Bardejov, Kežmarok, Levoča, Prešov, Sabinov, Stará Ľubovňa, Gelnica a Spišská Nová Ves, Myjava a Nové Mesto nad Váhom. Na týchto miestach môže rýchlosť vetra dosiahnuť v nárazoch hodnotu 17 až 25 m/s.

SHMÚ upozorňuje v sobotu aj na tvorbu snehových jazykov a závejov. Preto vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá platí pre väčšinu územia stredného a východného Slovenka do 20.00 h.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu