Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dojímavá záchrana srnčeka v Petržalke: Bez pomoci by sa utopil

Srnec je už v bezpečí Zobraziť galériu (3)
Srnec je už v bezpečí (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - V týchto ťažkých časoch, v ktorých sa Slovensko, a najmä Bratislava, momentálne nachádza, poteší, že je medzi nami ešte stále veľa dobrých ľudí, ktorí sú ochotní pomôcť v každej situácii.

Vaše tipy

Ohrození sú počas povodní, ktoré už niekoľko dní sužujú slovenskú metropolu a jej okolie, nielen ľudia a ich majetky, ale aj zvieratá. Tie častokrát uviaznu na mieste, odkiaľ niet úniku a sú tak odkázané na našu pomoc.

Ako sa hovorí, až v čase nešťastia sa ukáže ľudský charakter. A ten v utorok ukázali členovia občianskeho združenia Múzem Petržalského opevnenia (MPO). Napriek tomu, že majú plné ruky práce s odstraňovaním najhorších škôd na svojich objektoch, si našli dostatok času na to, aby zachraňovali zvieratá.

Dojímavá záchrana srnčeka v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Išli skontrolovať náš objekt, kde sme chceli dokončiť protipovodňové opatrenia. Zrazu sme pod prekážkami jedného z nich zbadali krčiť sa srnca a srnku. Srna skočila do vody a správnym smerom plávala ku hrádzi. Srnček sa ale vydal opačným smerom. Tak sme skočili do člna, dobehli ho a začali sme ho smerovať na hrádzu. Tam sme mu pomohli vyliezť von, pretože už nevládal. Srnec si vyčerpaním ľahol k blízkemu plotu, kde načerpával nové sily," uviedla členka múzea Sandra Antalová.

Dojímavá záchrana srnčeka v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Chcel by som týmto poukázať na neskutočnú dobrú vôľu a ochotu pánov z MPO pomôcť zvieratám, ktoré uviazli v Pečnianskom lese kvôli povodniam. Veľa z nich včera zachránili," napísal nám čitateľ do redakcie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu