Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pätnásť rokov pre Boržu!

Megaproces nekončí, takmer všetci sa odvolali.
Megaproces nekončí, takmer všetci sa odvolali.

KOŠICE - Dušan Borženský, prezývaný Borža, dostal 15 rokov väzenia. Včera nad ním a ďalšími siedmimi obžalovanými vyniesol po takmer dvoch rokoch rozsudok Krajský súd v Košiciach. Tresty boli rôzne. Od podmienky cez 3 až po 12 rokov basy. Dvoch obvinených úplne oslobodili. Takmer všetci sa proti rozsudku odvolali.

Megaproces s Boržom sa začal v januári 2003. Tento jeden z údajných bossov košického podsvetia bol obvinený zo zorganizovania vraždy a dvoch neúspešných pokusov na likvidáciu vtedajšieho údajného šéfa konkurenčného gangu Karola Kolárika (= 30). Tiež z vraždy majiteľa baru v Lemešanoch, Albánca Dritona Ahmetiho, zo zorganizovania výbuchu bomby pred rodinným domom podnikateľa z Čane (okr. Košice-okolie) a lúpežného prepadnutia kamionistu v Čechách. Borža však stále tvrdí, že je nevinný. Trest mu súd uložil za vraždu Kolárika a lúpežný prepad kamionistu.

Podľa predsedu senátu Karola Kučeru Borža pri streľbe v Lemešanoch "konal v nutnej obrane". Driton Ahmet podľa neho po zavraždení dvoch tzv. boržovcov pokračoval v streľbe a ohrozoval ďalších ľudí. Tým, že Borža strieľal po Dritonovi, sa iba bránil. Pred súdom sa nepodarilo dokázať údajný prvý pokus o vraždu Kolárika, keď podľa obžaloby mali boržovci umiestniť bombu do auta, ktoré pristavili k podniku, kde Kolárik chodieval.

Odsúdený na 11 rokov bol i Jozef Tlučák - za vraždu biletára v martinskom Bare Alpia. I on sa odvolal, s tým, že je nevinný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu