Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kauza Borža: Rozsudok vynesú v utorok

Údajný boss košického podsvetia Dušan B., prezývaný Borža.
Údajný boss košického podsvetia Dušan B., prezývaný Borža.

KOŠICE - Rozsudok v kauze údajného bossa košického podsvetia Dušana B., prezývaného Borža, a siedmich spoluobžalovaných vynesú v utorok. Rozhodol o tom včera senát Krajského súdu v Košiciach.

Právo posledného slova pred vyhlásením rozsudku nevyužil včera len jeden z obžalovaných. Ostatní iba zopakovali tvrdenia zo záverečných rečí, že sa necítia vinní, nič nespáchali a neboli členmi žiadnej organizovanej skupiny.

Takisto Borža označenie šéfa skupiny odmieta. Podľa neho len vďaka polícii získal imidž človeka z podsvetia. On sám vždy vraj pracoval manažérskym spôsobom a s kolárikovcami mal dobré vzťahy. "Nikdy som nepáchal zlo. Snažil som sa žiť tak, aby som sa nemusel za svoje činy hanbiť," povedal pred súdom Dušan B.

Obžaloba viní boržovcov z troch vrážd, vrátane vraždy šéfa konkurenčného klanu Karola Kolárika, nedovoleného ozbrojovania, poškodzovania cudzej veci, lúpeže a ďalších trestných činov.

Tento megaproces sa začal v januári 2003. Súd vypočul stovku svedkov. Na začiatku bolo obvinených osem mužov. Radovana F. však na jar 2003 zavraždili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu