Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mesto rozdelí 5,5 milióna, policajti dostanú 13. plat

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Bratislavskí mestskí policajti dostanú v týchto dňoch prvýkrát v histórii trinásty plat. Priemerná výška 13. platu príslušníka mestskej polície je približne 21 500 korún (713,67 €).

Celkovo bolo na tento účel vyčlenených asi 5,5 milióna korún (182 567 €). "Hlavné mesto si prácu našich policajtov nesmierne váži. Úlohy, ktoré každodenne riešia, sú náročné a často nebezpečné.

Preto sa dlhodobo snažíme zlepšiť ich finančné ohodnotenie, a to viacerými spôsobmi,“ povedal pre agentúru SITA námestník bratislavského primátora Tomáš Korček. Ako tiež zdôraznil, trinásty plat dostane bratislavská mestská polícia ako jediná z ozbrojených zložiek na Slovensku.

Korček v tejto súvislosti odovzdal náčelníčke bratislavskej mestskej polície Zuzane Zajacovej symbolický šek. Vedenie hlavného mesta od 1. apríla zaviedlo v MsP prvú etapu sociálneho systému, v rámci ktorého majú mestskí policajti viacero nových príplatkov. Pripravená je aj druhá etapa, ktorou chce mesto zatraktívniť prácu v MsP. "Priemerný plat v MsP v roku 2008 bol 26 500 korún (879,64 €)," doplnil Korček.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu