Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ťažká dilema: Gombitová alebo Gott?!

Marika Gombitová
Marika Gombitová

PRAHA – Český slávik Karel Gott (69) verzus slovenská slávica Marika Gombitová (51)! Koho si vybrať? Ide o dilemu, ktorú riešili tvorcovia nového česko-slovensko-maďarského filmu Cinka panna, alebo len o mediálnu hru?!

Istý český denník priniesol informáciu o tom, že Karel Gott naspieval namiesto Mariky Gombitovej pieseň s názvom Voľnosť. Tá bude ústrednou melódiou k novému spomínanému filmu. Pôvodne ju vraj mala nahrať ona. Dokonca z toho mala byť nadšená a prisľúbiť spoluprácu. Bleskovky preto v súvislosti s touto situáciou oslovili textára a jej blízkeho priateľa Kamila Peteraja (62). Ten nám prezradil, ako to celé vlastne bolo, a či naozaj chcela po čase opäť spievať.

„Je to úplná hlúposť. Keď vzniká pesnička, vždy sa uvažuje o viacerých spevákoch. V tomto prípade boli v hre dokonca až ôsmi. Medzi nimi aj Marika. Priamu ponuku však nedostala. Čo sa jej spievania týka, všetko záleží na jej vôli a chcení,“ povedal nám Peteraj, ktorý podotkol, že pieseň bola vytvorená skôr pre mužský, ako ženský hlas.

Chválou na českého slávika však nešetril: „Zaspieval to vynikajúco, ba priam excelentne. Odviedol veľmi profesionálny výkon.“ Spomínaná pieseň bola prvá, ktorú Gott naspieval v slovenskom jazyku od doby, kedy naspieval skladbu s názvom Mám rozprávkový dom.

Pieseň napísal a aranžoval Vašo Patejdl (53). Pôvodne sa uvažovalo o viacerých spevákoch. Okrem spomínanej Mariky Gombitovej boli v užšom výbere aj Jožo Ráž či Hana Hegerová.

Na romantický príbeh cigánskej huslistky, ktorá sa dostane až na cisársky dvor, sa môžu diváci na Slovensku tešiť už na jeseň. V Česku začiatkom budúceho roku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu