Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

DETAILY poslednej rozlúčky s Danom Heribanom (†43): SND už komunikovalo s rodinou… Zapojí sa aj divadlo z Martina!

Posledná rozlúčka s Danielom Heribanom bude v SND Zobraziť galériu (5)
Posledná rozlúčka s Danielom Heribanom bude v SND (Zdroj: TASR / Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Tento týždeň sa verejnosť dozvedela smutnú správu. Slovenský herec a hudobník Daniel Heriban (†43) nečakane opustil tento svet v stredu ráno a zaplnil tak miesto v hereckom nebi. Posledná rozlúčka bude v SND a zapojí sa aj divadlo z Martina. Tu sú bližšie detaily.

Nikto tomu nemohol uveriť a každý, kto sa dozvedel o náhlej a nečakanej smrti slovenského herca Daniela Heribana (†43), si kládol tú istú otázku: Prečo? Veď mal len 43 rokov, bol plný síl a energie. A v neposlednom rade humoru, ktorý mu bol veľmi blízky a aj prostredníctvom svojich hereckých postáv rozdával radosť a dokázal vyčariť úsmev na tvári všetkým ľuďom.

DETAILY poslednej rozlúčky s
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Daniel Heriban bol skvelý herec a hudobník. Stal sa trojnásobným držiteľom divadelných ocenení Dosky - dvakrát za svoj javiskový prednes (2012 - 2013) a raz na poli scénickej hudby (2013). A v roku 2015 v rámci televízie získal titul OTO.

Bol členom ansámblu Slovenského komorného divadla v Martine. Pôsobiť tam začal ako hosťujúci herec v inscenácii Štúrovci (koncert zrušený) v roku 2006 a stvárnil postavu bubeníka Jána Chalúpku. Po ročnom hosťovaní prijal stále angažmá. A takisto hrával v SND na doskách, ktoré znamenajú svet. Od roku 2014 až do roku 2021 bol členom Činohry SND.

A práve tu si jeho rodina, kamaráti a hereckí kolegovia, budú môcť uctiť jeho pamiatku. Detaily k poslednej rozlúčke s hercom Danielom Heribanom, ktorý zomrel v ranných hodinách 24. mája, vo svojom dome vo Svätom Jure, sú už známe.

Posledná rozlúčka so zosnulým hercom sa bude konať budúci týždeň 30. 5. o 11. hodine v novej budove SND. Rovnako kondolenčná kniha na vyjadrenie spoluúčasti i spomienok na mimoriadne talentovaného umelca bude k dispozícii vo foyer. Divadlo v rámci príprav komunikovalo aj s jeho najbližšími. „Spolu s rodinou sme koncipovali celý program a zapojí sa aj Slovenské komorné divadlo z Martina,“ informovala nás o detailoch hovorkyňa SND, Izabela Pažitková.

Česť jeho pamiatke.

Parte
Zobraziť galériu (5)
Parte  (Zdroj: SND)

Viac o téme: Dano Heriban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu