Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Muž v Česku nezaplatil na čerpacej stanici, začal utekať: Naháňačka sa skončila hromadnou nehodou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NOVÝ JIČÍN - Nehoda troch áut zablokovala dnes v podvečer na Novojičínsku na štyri hodiny prevádzku na diaľnici D1 v smere z Přerova na Poľsko. Zavinil ju muž, ktorý po nezaplatení na čerpacej stanici utekal pred políciou. Štyria ľudia, vrátane vinníka, sa zranili. ČTK to povedala hovorkyňa moravskosliezskej polície Katarína Kubzová. Nehoda sa stala neďaleko Bravantic okolo 17:00, prevádzka bola na diaľnici obnovená pred 21:00.

"Vodič na území Olomouckého kraja nezaplatil na čerpacej stanici a chcel ujsť. Policajti ho prenasledovali za hranicu nášho kraja. Pri snahe ujsť polícii, vodič narazil do ďalších dvoch automobilov a potom havaroval," uviedla hovorkyňa. Dodala, že ani jedno vozidlo, ktoré na Novojičínsku havarovalo, nebolo policajné vozidlo. "Okolnosti nehody teraz vyšetrujú novojičínski policajti," povedala.

Archívne video: Šialená naháňačka pri Trnave

Šialená naháňačka pri Trnave (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj )

Na webe polícia uviedla, že u vodiča prenasledovaného vozidla bol pozitívny orientačný test na prítomnosť omamných a psychotropných látok. "Ďalšími okolnosťami nehody sa zaoberajú novojičínski kriminalisti, ktorí udalosť preverujú ako podozrenie zo spáchania trestného činu všeobecného ohrozenia," povedala.

Muž v Česku nezaplatil
Zobraziť galériu (2)

Zranenia mal utrpieť aj muž, ktorý utekal pred políciou

Nehoda sa stala okolo 17:10 neďaleko Bravantic na Novojičínsku. Hovorca moravskosliezskych záchranárov Lukáš Humpl uviedol, že záchranári na mieste ošetrili štyri osoby. Všetci zranení boli pri vedomí a so záchranármi komunikovali. "Šesťdesiatpäťročný muž utrpel stredne ťažké poranenie hlavy. O rok mladšia žena ľahké poranenie ruky. Obaja prepravila sanitka do ostravskej fakultnej nemocnice," povedal hovorca.

Dodal, že zranenie trupu, hrudníka a brucha utrpel aj cudzinec, u ktorého záchranári nepoznajú vek. Podľa informácií ČTK práve cudzinec sa snažil policajtom prejsť a nehodu zavinil. Aj jeho sanitka previezla do fakultnej nemocnice. Štvrtým zraneným potom bol osemnásťročný mladík. "Utrpel ľahké poranenie dolnej končatiny. Sanitka ho odviezla do nemocnice v Novom Jičíne," doplnil Humpl.

Viac o téme: MužČerpacia stanicaČeskoPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu