Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Katolícka cirkev prežíva drámu: Pápež František konečne prehovoril o zákulisných informáciách o odstúpení

Pápež František neplánuje odstúpiť. Zobraziť galériu (2)
Pápež František neplánuje odstúpiť. (Zdroj: TASR/AP (AP Photo/Alessandra Tarantino))

RÍM - Pápež František odmietol špekulácie, že jeho rezignácia môže byť bezprostredná. Toto je jednomyseľná správa niekoľkých brazílskych biskupov, ktorí boli tento týždeň hosťami pápeža na dvojhodinový rozhovor. Na otázku o jeho zdravotnom stave pápež v utorok podľa Kathpress odpovedal, že rezignácia ho "nenapadla" napriek množstvu problémov.

„Chcem plniť svoje poslanie, kým to Boh dovolí,“ citoval Roque Paloschi, arcibiskup z Porto Velho. Lucio Nicoletto, apoštolský administrátor diecézy Roraima, potvrdil dojem, že František nemal v úmysle odstúpiť, píše Kathpress.

Pápež so všetkou svojou vitalitou

Sila pápeža dáva silu mnohým ľuďom, povedal pre portál Vatican News. "Niekedy sa dokonca hanbíme, že tam stojíme a sťažujeme sa na toľko vecí, a potom sa pozeráme na pápeža s celou jeho vitalitou."

Katolícka cirkev prežíva drámu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

Nicoletto a Paloschi boli súčasťou skupiny 17 duchovných z Brazílie na takzvanej ad limina návšteve Vatikánu. Biskupi krajiny poskytujú informácie o situácii vo svojej domovskej krajine a diskutujú o aktuálnych alebo zásadných otázkach a témach.

Pretrvávajúce problémy s kolenom

Kvôli Františkovým pretrvávajúcim problémom s kolenom niekoľko novinárov a vatikánskych odborníkov nedávno špekulovalo, že 85-ročný muž by sa mohol pripraviť na skorú rezignáciu. Nedávne zrušenie cesty do Afriky plánovanej na začiatok júla podporilo klebety.

Viac o téme: ProblémyOdstúpenieKolenoPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu