Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Srdcervúci príbeh z oceliarne v Azove: Ukrajinci sa vzali počas obliehania, po troch dňoch sa stala vdovou

Valeria a Andrij sa zosobášili v oceliarni Azov. Zobraziť galériu (2)
Valeria a Andrij sa zosobášili v oceliarni Azov. (Zdroj: Facebook/Ukrajinská národná garda)

MARIUPOĽ - Svojmu milencovi sľúbila, že sa dostanú z obkľúčenia a bude žiť pre nich oboch. Tri dni po svadbe v azovských oceliarňach bolo manželstvo ukrajinského páru zbombardované Putinovými poskokmi! Srdcervúci príbeh zdieľala ukrajinská národná garda na Facebooku.

Valeria Karpylenková a jej milenec Andrij spolu bojovali za obranu svojej krajiny. Jej prezývka bola Nava", jeho znela "Beard". Začiatkom mája sa zosobášili v obliehanej oceliarni Azov v Mariupole, kde sú stovky ukrajinských vojakov stále obliehané ruskými jednotkami. Fotografie zachytávajú ruky páru, obaja majú na sebe jednoduchý snubný prsteň. Tri dni po svadbe Andrija zabili a z Valerie sa stala vdova. 

V príspevku sa obracia na svojho manžela: "Tri dni si bol mojím zákonitým manželom. Na celú večnosť si moja láska. Môj drahý starostlivý manžel. Bol si a stále si ten najlepší. Jediné, čo mi zostalo, je tvoje priezvisko, tvoja milujúca rodina a spomienky na šťastné spoločné chvíle." 

Vedenie ukrajinskej armády medzitým utlmilo nádeje na spustenie ofenzívy na oslobodenie bojovníkov uväznených v oceliarni Mariupoľ. "K dnešnému dňu by si takáto deblokačná operácia vyžiadala značný počet vojakov, pretože ukrajinské sily sú 150 až 200 kilometrov od Mariupolu," uviedol v stredu zástupca náčelníka generálneho štábu Oleksij Hromov. Pretože ruské jednotky medzičasom vybudovali aj výkonné obranné systémy, stála by takáto operácia mnoho obetí.

 

Азовсталь, Історія кохання. Наші люди - світлі, сповнені бажання жити, кохати, творити! Кожна пара - це неймовірна...

Posted by Національна гвардія України on Wednesday, May 11, 2022

Prístavné mesto Mariupoľ na juhovýchode Ukrajiny už viac ako dva mesiace obliehajú ruskí vojaci. V tamojších oceliarňach Azovstal zakotvili poslední ukrajinskí bojovníci vrátane námornej pechoty a jednotiek pluku Azov. Vyzývajú Kyjev a medzinárodné spoločenstvo, aby pracovali na ich záchrane, či už diplomatickými alebo vojenskými prostriedkami. 

Pluk Azov zverejnil unikátne zábery z evakuácie Azovstaľu v ukrajinskom Mariupole (Zdroj: Facebook/Ігор Мосійчук (Azov))

Za posledných pár týždňov bolo cez utečenecké koridory zachránených približne 500 civilistov, ktorí sa tiež zdržiavali v oceliarni. Rusko odmieta voľný odchod bojovníkov. Mali by zložiť zbrane a ísť do zajatia. Podľa ukrajinskej podpredsedníčky vlády Iryny Vereščukovej je v továrni stále okolo 1000 obrancov, z ktorých polovica je zranená. Podľa ruských informácií sa má v oceliarni ukrývať 2500 ukrajinských bojovníkov a zahraničných žoldnierov.

Viac o téme: SvadbaSmrťBombardovanieMariupoľVojna na UkrajineAzovstal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu