Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ukrajinský minister obrany šokuje: Vstupujeme do novej fázy vojny, rýchly koniec nie je v dohľade!

Ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov Zobraziť galériu (3)
Ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov (Zdroj: SITA/AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

KYJEV - Ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov v piatok pripustil, že rýchly koniec vojny s Ruskom nie je v dohľade. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Reznikov na sociálnych sieťach napísal, že bude trvať určitý čas, kým západné zbrane prinesú celkový obrat v prospech Ukrajiny. "Vstupujeme do novej - dlhodobej - fázy tejto vojny," uviedol Reznikov na svojom účte na Facebooku. "Čakajú nás extrémne ťažké týždne. Koľko ich bude, to nevie nikto naisto povedať," dodal.

 

Шановні українці! (ENG BELOW ⬇️) Багато наших співгромадян свідомо чи підсвідомо сприймали 9 травня як певний рубікон....

Posted by Резніков Олексій on Friday, May 13, 2022

Minister obrany tiež uviedol, že ruské sily nie sú schopné prehnať sa cez Ukrajinu a dobyť jej hlavné mesto Kyjev a sú teraz "nútené zmenšiť škálu svojich cieľov""Sme svedkami strategického bodu obratu v prospech Ukrajiny. Tento proces však bude určitý čas trvať," napísal.

Ukrajinský minister obrany šokuje:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Sergei Kholodilin/BelTA Pool Photo via AP)

Reznikov informoval, že Ukrajina "pomaly, ale predsa" dostáva dodávky ťažkých zbraní od západných partnerov. Kyjev očakáva aj ďalšie zbrane po minulomesačnom stretnutí ministrov obrany z vyše 40 krajín na americkej základni Ramstein v Nemecku - Reznikov ho označil za "historické stretnutie". V zaobchádzaní so západnými zbraňami sa už cvičí alebo sa chystá v najbližších dňoch cvičiť vyše 1500 ukrajinských vojakov.

Viac o téme: KoniecTrvanieRuskoVojna na UkrajineOleksij Reznikov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu