Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

FOTO Tragická nehoda pri Prievidzi: Zrážka dvoch áut a autobusu, zahynuli matka (†35) aj jej dieťa

Tragédia si vyžiadala dve obete Zobraziť galériu (3)
Tragédia si vyžiadala dve obete (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

PRIEVIDZA - Zrážka dvoch osobných áut a autobusu v piatok po 20.00 h za Prievidzou si vyžiadala dvoch mŕtvych a viacero zranených. Informoval o tom hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

"Nehodu neprežili dvaja ľudia z jedného z osobných áut. V ďalšom osobnom aute utrpeli ľudia ľahšie zranenia. V autobuse sa v čase zrážky viezlo 16 ľudí, z toho 14 sa zranilo ľahko a traja ťažko, vrátane vodiča," uviedol Petrík. Podľa doterajších zistení k nehode došlo pravdepodobne tak, že 35-ročná vodička osobného motorového vozidla vošla do protismeru oproti idúcemu autobusu. V aute sa viezlo aj jej dieťa. Obe osoby na mieste nehody podľahli svojim zraneniam. Ostatní účastnici nehody sú mimo ohrozenia života. 

FOTO Tragická nehoda pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Na mieste podľa Petríka zasahovali desiati príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s troma kusmi techniky. Zabezpečovali miesto udalosti, vyslobodzovali z áut zakliesnené osoby a poskytovali zraneným prvú pomoc do príchodu záchrannej zdravotnej služby. Záchranári do nemocníc previezli osem zranených, z toho dvoch s ťažkými poraneniami, uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR. "Záchranári na mieste ošetrili aj tri ďalšie osoby, ich transport do nemocnice potrebný nebol," doplnila. 

FOTO Tragická nehoda pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

K zrážke dvoch osobných áut a autobusu došlo na ceste I/64 smerom na obec Nedožery-Brezany (okres Prievidza). Polícia začala v súvislosti s dopravnou nehodou trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. V sobotu to uviedla trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. 

Viac o téme: NehodaTragédiaAutobusPrievidza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu