Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nebezpečné odpaľovanie pyrotechniky stálo život 12-ročného chlapca! Ďalší bojuje o život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AMSTERDAM - Život 12-ročného chlapca si dnes v holandskom meste Haaksbergen vyžiadalo odpaľovanie zábavnej pyrotechniky. Ďalší mladistvý vo veku 11 rokov pri ňom utrpel vážne zranenia, uviedol holandský web rtvoost.nl.

Nešťastie v meste neďaleko nemeckých hraníc sa podľa portálu udialo skoro popoludní, keď sa chlapci prizerali, ako bližšie neidentifikovaný muž odpaľuje zariadenie, ktorému sa v Holandsku hovorí Klaphamer (tresnuté kladivo). Čo presne sa potom stalo, zatiaľ nie je jasné. Miestni len uviedli, že počuli veľmi hlasnú ranu.

Podľa polície sa incident stal približne o 11:30 dopoludnia. Chlapca sa potom snažili oživiť okoloidúci aj záchranári. 12-ročnú obeť previezli leteckí záchranári do nemocnice, kde na následky zranení zomrel. Druhá obeť utrpela ťažké zranenia a je tiež v nemocnici. Podrobnosti o jeho zdravotnom stave nie sú k dispozícii. Muža, ktorý zrejme nešťastie zapríčinil, polícia zadržala pre podozrenie z usmrtenia z nedbalosti.

Miestny policajný hovorca Alberta Cuyplaana povedal, že deti za incident nemohli. Stáli neďaleko počas toho, ako zatknutý muž obsluhoval kladivo. Takéto zariadenie sa používa napríklad na výbuch horčíkového prášku.

Miestnych obyvateľov podľa RTV Oost vyľakalo dunenie, ktoré počuli v okolí, pričom na ulici, kde sa dráma odohrala, sa každoročne koná susedská párty. "Tú organizujú štyri rodiny," povedal miestny obyvateľ. Starosta Welten van Haaksbergen označil nehodu za „strašnú a dramatickú“. Súcití s ​​príbuznými obete a rodinou zranených. "Toto je to najhoršie, čo sa vám môže stať," povedal Welten regionálnemu vysielateľovi. Na ulici momentálne pátra viacero kriminalistov. Na miesto prišla aj služba likvidácie výbušnín (EOD).

V minulosti bolo viac incidentov súvisiacich s kladivom. V roku 2016 sa napríklad pri miešaní horčíkového prášku, ktorý bol určený na použitie s kladivom, vážne zranil muž.

 

Viac o téme: DieťaPyrotechnikaSmrťOdpaľovanieHolandsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu