Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zlá prognóza na sviatky: Na Vianoce sa situácia NEZLEPŠÍ! Nemocnice sa plnia rýchlejšie

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Pandemická situácia na Slovensku sa do Vianoc určite nezlepší. Skonštatoval to riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Matej Mišík s tým, že sa zhoršuje rýchlejšie, ako to pôvodne očakávali odborníci.

Upozornil, že niektoré nemocnice už teraz dosahujú svoje maximá. "To sme len v novembri. Minulý rok boli tieto maximá dosahované vo februári až marci," doplnil Mišík. Ako sa bude na Slovensku ďalej pandémia vyvíjať, podľa neho závisí od toho, koľko opatrení a ako štát prijme. Taktiež od zrýchlenia očkovania proti ochoreniu COVID-19. 

VIDEO Odborníčky VARUJÚ: Sme na pandemickej hore plnej ľudí bez istenia! Opatrenia sa musia dodržiavať

Odborníčky VARUJÚ: Sme na pandemickej hore plnej ľudí bez istenia! Opatrenia sa musia dodržiavať (Zdroj: Topky/Maarty)

Predpokladá však, že v najbližších týždňoch bude nárast pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19 pokračovať. "Vieme určite, že pacienti prichádzajú do nemocníc s oneskorením, po teste. Aj keď uvidíme pokles v počte prípadov, ešte niekoľko týždňov bude rásť počet hospitalizovaných pacientov," uviedol Mišík.  

VIDEO Situácia sa zhoršuje veľmi rýchlo, denne pribúda viac ako 6-tisíc prípadov, z hospitalizovaných zomrie okolo 20 percent

Situácia sa zhoršuje veľmi rýchlo, denne pribúda viac ako 6-tisíc prípadov, z hospitalizovaných zomrie okolo 20 percent (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: Pandemická situáciaMatej MišíkKoronaavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu