Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Galko o zásahu policajta, ktorý pobúril Slovákov: Nesmieme to schvaľovať! Nabudúce to môže byť niekto iný

Brutálny zásah polície v Starej Turej
Brutálny zásah polície v Starej Turej (Zdroj: Tip čitateľa)

STARÁ TURÁ - V utorok sa na sociálnych sieťach objavilo video, ktoré pobúrilo ľudí. Na záberoch videno policajta, ktorý brutálne kopal a byl človeka bez domova. Prípad rieši Inšpekcia ministerstva vnútra. K incidentu sa vyjadril aj bývalý minister obrany Ľubomír Galko.

Brutálny zásah policajta v Starej Turej (Zdroj: Tip čitateľa)

Bitka muža policajtom, ktorý sa nebránil, dokonca v istej chvíli ležal na zemi, pobúrila množstvo ľudí. Na záberoch, ktoré sa objavili na sociálnej sieti vidno policajta, ktorý päsťami udiera muža bez domova. Ten sa nijako nebráni. Keď ležal na zemi, policajt ho ešte kopol a stúpil mu na rebrá. Celému incidentu sa prizeral ďalší policajt a vojak, ktorí nijako nezakročili. K prípadu sa vyjadril aj prezident Policajného zboru Peter Kovařík. 

Brutálne VIDEO zo Starej Turej! Prípad rieši aj policajný šéf: Mrazivé slová, ktoré spustili celý incident

"Podľa informácií, ktoré mám, sa zásah policajta skutočne javí ako neprimeraný. Pri riešení vzniknutej situácie osoba, ktorá sa dopúšťala protiprávneho konania opakovane odmietla uposlúchnuť výzvu na opustenie priestoru, bola agresívna, vyhrážala sa policajtovi zabitím jeho rodiny. Toto všetko bude predmetom vyšetrovania Úradu inšpekčnej služby MV SR. Odsudzujem neadekvátny prístup akéhokoľvek policajta, súčasne je dôležité pozrieť sa na vec zo všetkých strán, vyhodnotiť okolnosti a potom vyvodiť aj zodpovednosť," povedal Kovařík s tým, že zverejnené zábery vníma citlivo. 

Nabudúce to môže byť niekto iný

K celému prípadu sa vyjadril aj bývalý minister obrany Ľubomír Galko. "Ku včerajšku toľko, že policajt si do bezdomovca, ktorý na neho fyzicky nezaútočí, nemôže len tak udrieť. Ani keď je to "len" bezdomovec, ani keď ukradne alkohol, ani keď neposlúcha a nechce odísť spred predajne a ani keď policajtovi nadáva alebo sa mu vyhráža. Policajt má zákonné postupy, ako pri takejto (protiprávnej) činnosti občana postupovať," napísal Galko.

Ku včerajšku toľko, že policajt si do bezdomovca, ktorý na neho fyzicky nezaútočí, nemôže len tak udrieť. Ani keď je to ...

Uverejnil používateľ Ľubomír Galko Utorok 20. apríla 2021

"Nemôžeme toto konanie schvaľovať a ani zľahčovať, lebo nabudúce si udrie do niekoho iného. Musí existovať hrubá čiara, ktorú nesmie pri zákroku policajt prekročiť a z videa, ktoré bolo včera zverejnené, je jednoznačné, že prekročená bola. Nevyznamenali sa ani dvaja ďalší členovia hliadky, druhý policajt a vojak, ktorý kolegu nechali "zákrok" vykonávať a len sa prizerali," dodal exminister.

Viac o téme: PolicajtVideoBitkaZásah
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu