Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Maďarská polícia pokračuje v kontrole dodržiavania karanténnych opatrení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BUDAPEŠŤ - Maďarskí policajti riešili v utorok 142 prípadov, keď ľudia v rámci opatrení v boji proti šíreniu nového druhu koronavírusu porušili povinnosť nosenia rúška. Informoval o tom v stredu v Budapešti zástupca šéfa pohotovostného centra operačného štábu vlády Róbert Kiss.

Podľa spravodajského servera Infostart.hu Kiss ďalej oznámil, že hliadky v uplynulých 24 hodinách nezistili nijaké porušenie zákazu zdržiavania sa v reštauračných zariadeniach. Zákaz vychádzania či zákaz zhromažďovania však porušilo v uvedenom čase 325 osôb.

Príslušné úrady nariadili v utorok povinnú domácu karanténu v 3051 prípadoch. Celkový počet osôb v domácej karanténe dosiahol 18.205, z nich 2176 má polícia pod kontrolou prostredníctvom mobilného telefónu, dodal zástupca.

Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 1548 nakazených novým druhom koronavírusu a 94 prípadov úmrtia súvisiacich s ochorením COVID-19. Od vypuknutia koronavírusovej pandémie evidujú na území celého štátu dovedna 391.170 infikovaných a 13.931 úmrtí.

Viac o téme: OpatreniaKaranténnaKontrola Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu