Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VIDEO Sodoma gomora v Tatrách: Turisti kašlú na opatrenia, vyčíňali už druhú noc za sebou

(Zdroj: Youtube/Tygodnik Podhalański)

VARŠAVA - Hlavné stredisko na poľskej strane Tatier Zakopané zažilo druhú búrlivú noc za sebou. Tamojší policajti mali veľa práce kvôli neukázneným turistom, ktorí do mesta prišli na víkend po piatkovom čiastočnom uvoľnení protikoronavírusových opatrení.

Otvorili sa penzióny a hotely, obsadené môžu byť len spolovice. Ľudia môžu ísť aj na zjazdovky či do bazénov. Okrem ďalších víkendových hostí sa na pešiu zónu Krupowki vydali po skončení pretekov v skokoch na lyžiach fanúšikovia v Poľsku tohto veľmi obľúbeného športu. Spievali s pouličnými hudobníkmi aj tancovali. Nedodržiavali ale pri tom bezpečné rozostupy, mnohí nemali nasadené rúška. Polícia odhaduje, že na Krupowki vyrazilo niekoľko tisíc ľudí, niektorí z nich sa vraj správali agresívne a chceli sa so strážcami poriadku biť. 

Bitky boli hlásené aj z penziónov, na kraji mesta niekto údajne úmyselne zapálil auto. Policajti podľa portálu gazeta.pl zadržali sedem ľudí, dvaja z nich kvôli útoku a urážaniu verejného činiteľa. Štyri osoby skončili na záchytke, medzi nimi boli i muži, ktorí v opilosti zaspali v záveji. 

Chuligánske správanie odsúdil starosta Zakopaného Leszek Dorula. "Celý čas vyzývam na to, aby sme dodržiavali hygienické predpisy a využili to, že sa mohla otvoriť turistická branža. Inak nám hrozí jej opätovné uzavretie," varoval. Aj vláda pred súčasným uvoľňovaním upozornila, že je podmienečné a že zatiaľ platí na dva týždne. Minulý piatok sa mohli otvoriť kiná a divadlá, predať môžu ale len polovicu vstupeniek. Už skôr sa otvorili obchody v nákupných centrách a galérie umenia. Uzavreté naďalej zostávajú reštaurácie a kaviarne, predávať jedlo a pitie môžu len z výdajného okienka. Pomerne časté sú však prípady, kedy majitelia gastronomických podnikov otvoria aj napriek zákazu. 

Viac o téme: TuristiPoľskoTatryKoronavírusZakopanéCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu