Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Čech si potme a za falošné peniaze kupoval pizzu: Najbližšie roky strávi v base!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Unsplash/Alan Hardman)

LITVÍNOV – Podvodník z českého mestečka a jeho kumpáni idú do basy. Muž totiž falošnými peniazmi platil donesenú pizzu. Jedlo si objednával iba večer. Spoliehal sa na to, že donášači pizze si v tme jeho nepravé bankovky nevšimnú. Trest ho však neminul.

Muž z českého Litvínova dostal tri a pol roka. Do väzby ho poslal okresný súd v Moste. Čech podľa obžaloby platil falošnými peniazmi. Tie pustil do obehu v roku 2019, informoval server iDNES.cz.

Odstrašujúci prípad! Češka si sama spravila antigénový test: Po zranení skončila hospitalizovaná

Spoliehal sa na to, že donášači pizze, ktorú si nechával nosiť priamo na adresu, v tme nerozoznajú falošné bankovky. Jedlo si totiž objednával len večer. V rovnakej lokalite si v reštaurácii za nepravé peniaze kúpil aj cigarety. Raz dal v centre Litvínova falošnú tisícku dílerovi marihuany.

Mužov trest v trvaní tri a pol roka je súhrnný, keďže v medziobdobí bol odsúdený za iný trestný čin.

Server ďalej uviedol, že Čech mal dvoch kumpánov. Jeden z nich tlačil falošné bankovky. „Celkovo vyrobil atrapy bankoviek českej meny v celkovej hodnote 378-tisíc korún (vyše 14,6-tisíca eur),“ uviedla sudkyňa Dagmar Šebková v rozsudku. Muž dostal trojročný trest odňatia slobody.

Ďalší muž z partie dostal rok väzby s podmienečným odkladom na dva roky za to, že u seba vedome prechovával 159 falošných bankoviek.

Podľa polície amatéri

Podvodníci si ale podľa policajtov nepočínali veľmi sofistikovane. „Od určitého zdroja sme zistili, že bankovky si schovávali pod kameňom za panelákom. Takže si na nich stačilo počkať,“ citoval server šéfa krajskej hospodárskej kriminálky Radima Vojáčka, ktorý sa tak vyjadril ešte na začiatku vlaňajšieho roka, keď prebiehalo vyšetrovanie.

Tiež dodal, že atrapy bankoviek boli preskúmané Českou národnou bankou. Odborníci ich vyhodnotili ako "menej podarené". „Dalo sa nimi oklamať menej pozorného človeka. V obchode by sa im to možno nepodarilo,“ skonštatoval Vojáček.

Viac o téme: PeniazePodvodFalošné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu