Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Poslanci nemusia ísť do karantény pre kontakt so Šantom, informoval Šeliga

Prokurátor Ján Šanta pri verejnom vypočúvaní
Prokurátor Ján Šanta pri verejnom vypočúvaní (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR a ďalší zamestnanci, ktorí boli na verejnom vypočutí v kontakte s kandidátom na špeciálneho prokurátora Jánom Šantom, nemusia ísť do karantény. Potvrdil to podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí). Šanta bol pozitívne testovaný na ochorenie COVID-19 v utorok popoludní.

"O tejto situácii sme informovali hlavného hygienika, ktorý vzhľadom na priestorové opatrenia a vzdialenosti vyhodnotil priestor ako vyhovujúci, a preto nie je povinnosťou ísť do karantény," spresnil Šeliga s tým, že všetci prítomní mali rúška a dodržiavali hygienické opatrenia. O pozitívnom výsledku Šantu informoval Denník N.

"Rovnako bol kontaktovaný doktor Šanta, ktorý označil osoby, s ktorými bol v kontakte bez rúška a v blízkej vzdialenosti. Vzdialenosť medzi kandidátom a poslancami bola cirka desať metrov," doplnil Šeliga. Podpredseda parlamentu uviedol, že sa dá preventívne otestovať a predpokladá, že tak spravia aj ostatní poslanci.

Predseda Ústavnoprávneho výboru NR SR Milan Vetrák (OĽANO) zopakoval, že vypočutie kandidátov sa uskutočnilo v súlade s epidemiologickými opatreniami a zabezpečené bolo šachovnicové sedenie s potrebnými odstupmi. "Zimná jazdiareň je priestor o výmere 350 metrov štvorcových, vybavená je CUV dezinfekciou s virucídnymi účinkami centrálneho rozvodu vzduchotechniky v pravidelných intervaloch," dodal.

V priestoroch mimo sály mali podľa jeho slov všetci kandidáti zabezpečené vlastné zázemie. "Všetci zúčastnení museli deklarovať svoj zdravotný stav negatívnym testom. Podľa mojich informácií nepochybili," zdôraznil Vetrák.

Viac o téme: PoslanciKaranténnaKoronavírusJuraj ŠeligaJán Šanta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu