Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Kanadská provincia Ontário od soboty zavádza nový lockdown

V Kanade zavádzajú opatrenia proti šíreniu koronavírusu
V Kanade zavádzajú opatrenia proti šíreniu koronavírusu (Zdroj: SITA/Graham Hughes/The Canadian Press via AP)

MONTREAL - Kanadská najľudnatejšia provincia Ontário od soboty 26. decembra zavedie nový lockdown, ktorý postihne všetkých približne 14 miliónov obyvateľov. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na premiéra provincie Douga Forda.

Ford na tlačovej konferencii povedal, že ohrozené sú tisíce životov a preto je potrebné vyhnúť sa chybám. "Ak nebudeme konať teraz, dôsledky môžu byť katastrofálne," povedal. Lockdown bude podľa neho trvať najmenej 28 dní v južnej časti provincie a 14 dní v severnej časti, v ktorej žije menej obyvateľov. Opatrenia okrem iného zakazujú i súkromné zhromaždenia vo vnútorných priestoroch okrem osôb, ktoré sú členmi tej istej domácnosti. Reštaurácie a ďalšie služby, ktoré nie sú nevyhnutné, budú môcť predávať len prostredníctvom výdaja cez okienko alebo donáškovej služby.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Ford obyvateľov provincie vyzval, aby zostali doma a vychádzali len v nevyhnutných prípadoch. Obyvatelia podľa jeho slov cestujú medzi jednotlivými regiónmi provincie aj napriek doteraz zavedeným obmedzeniam. Kanadská druhá najľudnatejšia provincia Quebec zaviedla podobný lockdown, ktorý potrvá do 11. januára.

Kanada od začiatku pandémie zaznamenala viac ako 500.000 prípadov nákazy a takmer 14.300 úmrtí. Ontário hlási celkov viac ako 158.000 nakazených a približne 4200 obetí. Kanada v pondelok 14. decembra začala s očkovaním rizikových skupín obyvateľstva vrátane zdravotníckych pracovníkov a obyvateľov a pracovníkov zariadení poskytujúcich dlhodobú starostlivosť, pripomína AFP. Ľudí očkujú vakcínou od spoločností BioNTech a Pfizer.

Viac o téme: KanadaKoronavírusOntáriaLockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu