Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Košickí poslanci schválili nájom kontajnerov na karanténu pre ľudí bez domova

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE – Košický samosprávny kraj (KSK) poskytne 14 kusov obytných a sanitárnych kontajnerov v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 na dočasné karanténne bývanie pre ľudí bez domova. Krajské zastupiteľstvo v pondelok schválilo nájom kontajnerov za symbolické euro útulku Oáza – Nádej pre život v Bernátovciach.

Útulok tejto neziskovej organizácie pri Košiciach je najväčším zariadením pre ľudí bez domova v kraji. KSK zaobstaral 14 kontajnerov za 62.000 eur bez DPH, zabezpečiť majú karanténu aj osobnú hygienu pre týchto ľudí tak, aby sa znížilo riziko ochorenia a šírenie infekcie. V dočasnom karanténnom zariadení v útulku bude pre nich tiež zabezpečené ubytovanie, strava, hygienické potreby, testovanie aj prítomnosť zdravotníckeho personálu a sociálnych pracovníkov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Dodržiavať karanténu v prípade, že obyvatelia nemajú strechu nad hlavou, je náročné, preto sme sa aj v záujme ochrany verejného zdravia rozhodli pomôcť," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka. Povinnosť zriadiť dočasné karanténne bývanie pre ľudí bez domova uložila vláda predsedom samosprávnych krajov a primátorom miest s počtom obyvateľov nad 20.000. Cieľom je zamedziť šíreniu ochorenia COVID-19. Obytné kontajnery využije KSK aj po skončení pandémie v prípade potreby na dočasné ubytovanie. 

Viac o téme: KontajnerNájomBezdomovciKošiceKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu