Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Analytik skritizoval Matoviča: Premiér má strach! Je to čakanie na chaotické opatrenia

Analytik sa do premiéra poriadne oprel. Zobraziť galériu (2)
Analytik sa do premiéra poriadne oprel. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Dnes je deň, kedy sa pravdepodobne rozhodne o ďalšej sérii opatrení na nadchádzajúce vianočné obdobie. Ešte predtým sme však s otázkou ako to zrejme dopadne oslovili analytika Ivana Bošňáka, ktorý očakáva opäť nejednoznačné opatrenia a premiérovi Igorovi Matovičovi to dal poriadne najavo. Ten sa podľa neho bojí!

Čo sa týka budúcich opatrení, Bošňák nejaké náhle zmeny a prekvapenia neočakáva. "Nepredpokladám, že príde k zvratu vo vyhodnocovaní situácie našou vládou, ktorá už mesiac hlása, že má všetky okresy červené a zložitú epidemiologickú situáciu aj tam, kde je jednoznačne lepšia ako v postihnutých regiónoch," začal analytik z ostra.

Matovič sa bojí prísť do nemocnice

Tu však kritika nekončí a Bošňák si v ďalších slovách podal aj postup premiéra Matoviča. "Predpokladám, že ich nevystrašili ani stovky úmrtí týždenne a ani niektoré plné nemocnice. Nakoniec, pán premiér ani v jednej z nich nebol, lebo sa do nemocnice bojí ísť. Nie kvôli vírusu, ale asi kvôli nálade zdravotníkov tam slúžiacich. Chápem jeho obavy," podotkol analytik.

KORONAVÍRUS Analytik skritizoval Matoviča:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Čaká nás opäť mačkopes, tvrdí analytik

V kontexte nových, chystajúcich sa opatrení je skeptický. "Očakávam, že sa opäť prijme nejaký mačkopes a od minulej stredy sa stratil ďalší týždeň. Dočkáme sa 5-tisíc prípadov za deň v horizonte 10 dní a vláda bude takmer permanentne zasadať až do Štedrého dňa. Sú to politici a nejdú podľa scenárov, ktoré má Slovensko napísané v prijatom pandemickom pláne. Sme vo fáze 3. podľa tohto plánu a nakoľko sa neprijali v poslednom mesiaci regionálne opatrenia, je podľa plánu dnes potrebné prijať tvrdý lockdown v celej krajine, zákaz vychádzania a mobilizáciou všetkých potrebných zdrojov na zabezpečenie chodu zdravotníctva," skritizoval vládu Bošńák. 

"Vláda opakovane zlyhávala, zlyhala aj minulý týždeň a až keď sa jej minú všetky zlé riešenia, prijmú sa potrebné opatrenia," dodal ešte na koniec analytik.

Viac o téme: VládaOpatrenieIgor MatovičKoronavírusLockdownIvan Bošňák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu