Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

KORONAVÍRUS Británia zaznamenala viac ako 50-tisíc úmrtí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Jon Super)

LONDÝN - V Británii zomrelo už viac ako 50.000 ľudí pozitívne testovaných na nový koronavírus, píše agentúra AFP s odvolaním sa na stredajšie oficiálne údaje, pričom za uplynulých 24 hodín krajina zaznamenala ďalších 595 úmrtí.

Británia je európskou krajinou s najvyšším počtom úmrtí spojených s ochorením COVID-19. Celkovo mu v Spojenom kráľovstve podľahlo 50.365 ľudí. Podľa oficiálnych zdrojov v krajine za uplynulý deň tiež pozitívne testovali na koronavírus ďalších 22.950 osôb, ktorých celkový počet sa tým zvýšil na 1.256.725.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Britský premiér Boris Johnson vyhlásil, že každá smrť je tragédiou. Tvrdí, že krajina sa z najhoršieho ešte nedostala a je potrebné, aby sa všetci riadili náležitými opatreniami a správali sa tak, aby sa vírus podarilo potlačiť.

Spojené kráľovstvo je piatou krajinou na svete, ktorá zaznamenala viac ako 50.000 úmrtí v súvislosti s koronavírusom. Tieto údaje britskej vlády sa týkajú osôb pozitívne testovaných na koronavírus v období uplynulých 28 dní. Tamojší Národný štatistický úrad však tvrdí, že ak by sa vzali do úvahy všetky úmrtia, pri ktorých bolo ochorenie COVID-19 spomenuté na úmrtnom liste, bilancia obetí na životoch by presiahla hranicu 60.000.

Viac o téme: úmrtiaBritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu