Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS V Británii predstavili nové opatrenia na nasledujúce týždne

Britký minister zdravotníctva Matt Hancock
Britký minister zdravotníctva Matt Hancock (Zdroj: SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File)

LONDÝN - Britský minister zdravotníctva Matt Hancock a škótska premiérka Nicola Sturgeonová predstavili obmedzenia v rámci lockdownu, ktorý bude na území Anglicka a Škótska platiť v najbližších týždňoch. Informovala o tom agentúra DPA.

Hancock vo štvrtok oznámil, v ktorých častiach budú v rámci lockdownu platiť najprísnejšie obmedzenia. Do platnosti vstúpia po tom, čo sa v Británii 2. decembra skončí platnosť celoplošného lockdownu a jednotlivé časti krajiny sa vrátia k regionálnym opatreniam - v závislosti od počtu prípadov nákazy koronavírusom.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Anglicko sa vráti k trojstupňovému systému opatrení, ktorý vláda predstavila v septembri. Prvý stupeň zahŕňa najvýraznejšie uvoľnenie opatrení. Ľudia sa môžu stretávať v maximálnom počte šesť osôb a väčšina prevádzok vrátane krčiem a reštaurácií môže zostať otvorená. V mestách v severnej a strednej časti Anglicka vrátane Birminghamu, Leicesteru a Manchesteru budú platiť najprísnejšie obmedzenia na základe tretieho stupňa. Londýn bude v stupni dva.

V rámci druhého stupňa sa zhromaždenia v maximálnom počte šesť osôb môžu konať len na vonkajších priestranstvách. Reštaurácie a krčmy môžu zostať otvorené, no alkohol môžu predávať len spolu s jedlami. Obyvatelia, na ktorých sa vzťahuje stupeň tri, sa nemôžu stretávať - čo sa však nevzťahuje na osoby žijúce v spoločnej domácnosti. Krčmy a reštaurácie môžu fungovať len formou donáškových služieb. Sturgeonová škótskemu parlamentu oznámila, že opatrenia budú počas Vianoc v dňoch 23.-27. decembra, aby obyvatelia mohli cestovať v rámci Británie s cieľom navštíviť rodinu a priateľov. Opatrenia v týchto dňoch počas Vianoc uvoľnia aj Anglicko, Severné Írsko a Wales.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaBritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu