Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Matka zverejnila VIDEO z plaveckého kurzu svojho syna (8 mes.): Ľudia sú zhrození, čo s ním robia

(Zdroj: TikTok/mom.of.2.boyss)

COLORADO SPRINGS - Video, ktoré zverejnila Krysta Meyerová z Colorada na TikToku, zachytáva praktiky trénerky plávania pri práci s bábätkami. Tie vyvolali búrlivé reakcie užívateľov, z ktorých väčšina označila svojský prístup inštruktorky k deťom za drastický. K prípadu sa už vyjadrilo aj vedenie školy.

Matka osemmesačného Olivera Meyerová (27) sa chcela popýšiť videom, ktoré nakrútila počas kurzu v plaveckej škole Little Fins v Colorado Springs. Namiesto pochvaly však u ľudí vyvolalo hrôzu a vlnu nevôle. Nechápu totiž, ako sa Krysta mohla pozerať na to, ako trénerka hodí z výšky jej syna do bazéna, chvíľu čaká, kým sa vyplaví a až potom k nemu pripláva a pomáha mu. V pozadí počuť nadšené reakcie matky, podľa ktorej chlapček urobil za dve mesiace obrovský pokrok správa sa ako malá ryba. Meyerová za svoje video obdiv nakoniec dostala poriadnu nakladačku. Myslí si však, že reakcie ľudí sú neprimerané. Cíti sa dokonca ohrozená, pretože dostáva výhražné správy. "Niektorí mi hrozia smrťou a iní mi zasa píšu, že som najhoršia mama, ktorá ohrozuje a traumatizuje svoje deti," zverila sa.

@mom.of.2.boyss

Since tiktok wanted to remove this for violating guidelines. please do your research before reporting or removing

original sound - mom.of.2.boyss

V Little Fins vraj spomínanú metódu zameranú na posilnenie inštinktov prežitia u detí používajú bežne. "Učíme osemmesačné deti vyhodnotiť situáciu a nájsť stratégiu, ktorú musia zvoliť, keď sa nečakane ocitnú vo vode. Viem, že to vyzerá šialene, ale funguje to a my vždy dohliadame na bezpečnosť. Rodičia nám zverujú svoje deti, aby sa naučili plávať a nie iba udržať sa na vode. Začať v útlom veku je vynikajúce, pretože je to účinná prevencia, ktorá im môže v budúcnosti pomôcť zachrániť si život," uviedla zakladateľka školy Lauri Armstrongová. 

Ohavné VIDEO Zdravotné sestry drvia hlavičku novorodenca: Okamžitý vyhadzov

K prípadu sa vyjadrili aj viaceré plavecké školy. Niektoré pripúšťajú, že trénujú svojich malých zverencov rovnakým spôsobom, iné naopak označili vyobrazenú praktiku za príliš traumatizujúcu a volia iné postupy. Krysta, na ktorú sa valí kritika, však trvá na svojom a prihlásila na tieto kurzy aj svojho staršieho syna. Tvrdí totiž, že bude oveľa pokojnejšia, keď jej deti dokážu takto pohotovo reagovať vo vode. 

Viac o téme: KurzPlávanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu