Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Zvrátená zábava muža (38): Otrávil ľudí bez domova a ich reakcie a bolesť si nakrúcal na video

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LOS ANGELES - Úrady amerického štátu Kalifornia obvinili 38-ročného Williama Roberta Cableho z toho, že otrávil osem ľudí bez domova silným výťažkom z pálivých papričiek, ktorý bol podľa prokuratúry dvakrát silnejší ako slzný sprej.

Reakciu svojich nič netušiacich obetí si pritom nahrával na video. Mužovi teraz hrozí až 19 rokov väzenia, napísal spravodajský server BBC. Podozrivý sa podľa obžaloby obracal na ľudí bez domova v oblasti mesta Huntington Beach a ponúkal im jedlo, v ktorom bola pridaná extrémne dráždivá látka obsahujúca kapsaicín. Ten sa získava z čili papričiek a je hlavnou prísadou slzných sprejov.

Cable niektorým svojim obetiam povedal, že sa zúčastňuje zvláštnej výzvy, a dal im pivo, aby ich presvedčil k požitiu látky. Ďalší však nevedeli, že jedlo, ktoré dostali, túto skrytú ingredienciu vôbec obsahuje.

Niekoľko ľudí po požití látky prejavovalo symptómy záchvatu, iným sa zle dýchalo či zvracali. Niekoľko osôb skončilo v nemocnici. "Využil ich a otrávil ich pre vlastnú zvrátenú zábavu a ich bolesť si nahrával na video, aby ju mohol prežívať znova a znova," povedal prokurátor okresu Orange County Todd Spitzer.

Cable čelí ôsmim obvineniam z otravy. Priťažujúcou okolnosťou navyše v jeho prípade je, že jedna z obetí bola dôchodkového veku, a tiež že do svojej činnosti zahrnul ďalšiu neplnoletú osobu. BBC pripomína, že súd vlani poslal na 15 mesiacov za mreže španielskeho youtubera za to, že oklamal bezdomovca, aby zjedol sušienku naplnenou zubnou pastou.

Viac o téme: MužBezdomovciOtravaPapričkyKauciaProkuratúraObvinenie KaliforniaSlzný sprej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu