Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

KORONAVÍRUS Turecko má viac prípadov infekcie, než ktorákoľvek krajina mimo Európy a USA

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Emrah Gurel)

ISTANBUL - Turecko potvrdilo už viac prípadov nákazy novým koronavírusom, než ktorákoľvek iná krajina mimo Európy a okrem USA. S celkovým počtom 86.306 infekcií tak Turecko predstihlo aj Čínu, pôvodné epicentrum pandémie, informovala v nedeľu agentúra Reuters.

Turecký minister zdravotníctva Fahrettin Koca v nedeľu večer oznámil, že za posledných 24 hodín pribudlo v krajine 3977 prípadov nákazy. Počet úmrtí sa v rovnakom čase zvýšil o 127 na celkových 2017. Z ochorenia COVID-19, ktoré nový koronavírus spôsobuje, sa v Turecku vyliečilo už 11.976 pacientov. Celkovo už v tejto krajine otestovali viac ako 643.000 ľudí, pričom len za posledný deň vyše 35.000.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Prvý prípad nákazy v Turecku zaznamenali až 10. marca, ďalšie však odvtedy pribúdajú rýchlym tempom. V súčasnosti má Turecko siedmy najvyšší počet infikovaných na svete. Už v sobotu Turecko v počte prípadov nákazy predstihlo Irán, pôvodné hlavné ohnisko šírenia vírusu v regióne Blízkeho východu.

Čína dosiaľ potvrdila 82.735 nakazených a 4632 úmrtí. V Iráne podľa oficiálnych štatistík ochorelo 82.211 ľudí a 5118 zomrelo.

Viac o téme: TureckoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu