Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Helena Bonham Carter a Tim Burton majú druhé dieťa

Helena Bonham Carter a Tim Burton
Helena Bonham Carter a Tim Burton (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Herečka Helena Bonham Carter a jej snúbenec - režisér Tim Burton sa stali po druhý raz rodičmi. Časopisu People to exkluzívne potvrdila herečkina hovorkyňa Karon Maskill.

Dievčatko, ktorého meno zatiaľ nezverejnili, prišlo na svet v sobotu v noci v Londýne. "Sú absolútne nadšení, že majú dcérku. Pre rodinu je to nádherný vianočný darček," komentovala Maskill. Štyridsaťjedenročná Bonham Carter a 49-ročný Burton majú za sebou náročný pracovný program. Za svoj posledný spoločný film - adaptáciu muzikálu Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street sú obaja nominovaní na Zlatý glóbus - ona v kategórii herečiek, on medzi režisérmi.

Šťastnú novinu sa podľa People dozvedeli v ordinácii. "Práve sme hovorili o indukcii, keď Timovi zavolal jeho asistent a ja naozaj vyzerám ako glóbus, takže je to zábavné," povedala Bonham Carter ešte pred pôrodom. Pár už má štvorročného syna Billyho Raymonda Burtona. Spoznali sa pri nakrúcaní dobrodružného sci-fi Planéta opíc (2001), ktoré Burton režíroval. O tom, že čakajú dieťa, informovali v auguste.

Štyridsaťjedenročná Angličanka zaujala účinkovaním v drámach ako Izba s vyhliadkou (1986) alebo Howards End (1992). V roku 1998 ju nominovali na Oscara za účinkovanie v romantickej dráme The Wings of the Dove (1997). Objavila sa aj v niekoľkých Burtonových filmoch ako Veľká ryba (2003) alebo Charlie a továreň na čokoládu (2005). Na filmovom plátne sa naposledy predstavila ako Bellatrix Lestrange v snímke Harry Potter a Fénixov rád (2007).

Štyridsaťdeväťročný Burton stál ako režisér za množstvom úspešných a obľúbených filmov, ako Beetlejuice (1988), Batman a Batman sa vracia (1989 a 1992), Nožnicovoruký Edward (1990), Ed Wood (1994), Ospalá diera (1999), či animovanou Mŕtvou nevestou Tima Burtona (2005). Známy je aj blízkym priateľstvom s Johnnym Deppom, ktorého do svojich filmov veľmi často obsadzuje. Zatiaľ posledný spoločný projekt trojice Burton - Depp - Bonham Carter, muzikál s kriminálnou zápletkou Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street by sa mal do slovenských kín dostať 7. februára 2008.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu