Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Otec zostal v šoku, keď si prečítal odkaz v izbe svojej dcéry (8)

Greg Hughes Zobraziť galériu (2)
Greg Hughes (Zdroj: Facebook/Dad Minus One)

PERTH - Greg Hughes je otcom dvoch malých dievčatiek. Koronavírus je horúcou témou aj u nich doma. O tom, čo našiel v izbe jednej z dcér, sa rozhodol podeliť s verejnosťou. Akú odozvu tým vyvolá, si zrejme ani len nedokázal predstaviť.

Odkaz, ktorý bol napísaný na jednej A4, sa skladal z troch častí. Jedna obsahovala zoznam vecí, ktoré musí urobiť. V druhej časti boli vypísané koníčky Olivie a v tretej sa nachádzalo srdcervúce priznanie. Vyznala sa v ňom totiž zo svojich pocitov z pandémie a napísala, že sa cíti byť vydesená. 

Zdá sa, že osemročné dievčatko je uvedomelejšie než mnoho dospelých. V zozname vecí, ktoré musí urobiť, je zahrnuté umývanie rúk, nedotýkanie sa tváre alebo dodržiavanie metrového odstupu od ostatných ľudí. Olivia v druhej časti vypísala tiež koníčky, ktoré jej pomôžu prekonať čas strávený doma. Nechýbajú medzi nimi kreslenie či písanie príbehov. Mimoriadne dojemne vyznieva posledná časť jej listu. „Cítim sa byť trochu vystrašená, ale v poriadku. Vždy sa cítim lepšie, keď si myslím, že naň (koronavírus, pozn.red) nezomrelo žiadne dieťa. Mali by nám však dať pár dní voľna, ak to pripadne na náš sviatok." 

Gregovi sa za jeho uverejnený post dostalo obrovskej podpory. Ľudia ocenili, ako problém ohľadom koronavírusu vysvetlil svojim dcérkam bez toho, aby mali paniku. Greg uviedol, že je "skutočne hrdý na to, ako Olivia pochopila situáciu". "Mali sme skutočne dospelé rozhovory o súčasnej situácii a zakaždým, keď sa Olivia stretne s niečím, čomu nerozumie alebo čo spôsobuje, že sa cíti nepríjemne, sadneme si a spolu sa o tom porozprávame. Skutočné rozhovory, bez akéhokoľvek sladkého obalu alebo strachu".

Greg Hughes
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Dad Minus One)

Austrálska odborníčka na rodičovstvo Sharon Wittová zdieľala niekoľko odporúčaní o tom, ako majú rodičia komunikovať s deťmi o koronavíruse. Najlepším spôsobom, ako im oznámiť tieto skutočnosti, je zovšeobecniť ich. „Nikdy nehovorte, že na tento vírus zomriete. Nikdy nehovorte, že je smrteľný, pretože v skutočnosti je každé ochorenie smrteľné, dokonca aj ovčie kiahne," uviedla Wittová. Tiež zdôraznila, že deťom treba pripomenúť, že sa nemajú čoho báť a že je mimoriadne dôležité si teraz umývať ruky s teplou vodou po dobu dvoch minút. 

Viac o téme: Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu